Nieuwsarchief
 
Ben je onze buddy?
Het OCMW start met een buddywerking voor nieuwkomers en gezinnen in armoede. Het doel van de buddywerking is om te leren van elkaar. Hiervoor worden duo's gevormd tussen een buddy(vrijwilliger) en een nieuwkomer.
 
Werelddag van verzet tegen armoede
Dit jaar staat de Werelddag van verzet tegen armoede in het teken van maatschappelijke participatie: ergens deel van uitmaken, jezelf kunnen zijn, jezelf ontwikkelen en ontspannen.
 
Word vrijwilliger bij Tele-Onthaal en bied een uitweg
Elke dag contacteren meer dan 300 mensen de telefoon-en chathulplijn van Tele-Onthaal. En daarom is Tele-Onthaal op zoek naar extra luisterende oren in deze bijzondere tijden.
 
Project (borst)voedingsvriendelijke locatie
Van 1 tot en met 7 oktober 2021 is het Wereld Borstvoedingsweek (symbolisch in de 40e week, een gemiddelde zwangerschapsduur is veertig weken). Het Perinataal Netwerk van het Huis van het Kind Brugge lanceerde in 2019 bij deze gelegenheid de raamstickeractie ‘hier ben je welkom om je kindje te voeden’. In samenwerking met Kraamzorg ‘de wieg’ wil ook het Huis van het Kind Bredene jou warm maken voor deze actie.
 
Ligo Centrum voor basiseducatie Brugge-Oostende-Westhoek
Ligo is dé leerpartner, voor laaggeletterde volwassenen. Samen met partnerorganisaties ondersteunen we onze cursisten om hun kansen in de samenleving te vergroten. Het cursusaanbod bestaat uit basisopleidingen taal, wiskunde, ICT en algemene vorming.
 
Tussenkomst schoolabonnement : nu aanvragen !
Jongeren tot 18 jaar krijgen van het Bredens gemeentebestuur een tussenkomst in de kosten van openbaar vervoer. De maximumtussenkomst is nog steeds 100 EUR. Hiervoor dient men immers de nodige bewijsstukken in te dienen.
 
Pronostiek in woonzorgcentrum
In het woonzorgcentrum Jacky Maes werd tijdens het EK-voetbal een pronostiek bijgehouden. De bewoners konden hun pronostieken doorgeven aan de vrijwilligers Marc en Fabienne.
 
Scoor jij voor ons team?
De eerste fase van de vervangingsnieuwbouw van het woonzorgcentrum Jacky Maes is al ruim een jaar in gebruik. De werken aan de tweede fase zijn volop aan de gang. De woonzorgcampus Jacky Maes omvat naast de realisatie van 150 rustoordbedden ook een dagverzorgingscentrum en een lokaal dienstencentrum. Via een opmerkelijke campagne wil het WZC nieuwe krachten aanwerven.
 
Gratis restafvalzakken
Bredene stelt jaarlijks één gratis rol met 20 huisvuilzakken van 30 liter ter beschikking van de inwoners die de verhoogde tegemoetkoming in geneeskundige kosten (RVV-statuut) genieten.
 
Buurtrestaurant mag eindelijk deuren openen
Vanaf maandag 21 juni is het buurtrestaurant in het Lokaal Dienstencentrum (LDC) geopend. Het Lokaal Dienstencentrum bevindt zich in de woonzorgcampus Jacky Maes. Het buurtrestaurant geeft het startsein voor de gefaseerde opening van het lokaal dienstencentrum.
 
Bredene verdeelt gratis flesjes handgel met een bijzondere boodschap
Het leven zoals we dat kennen werd het afgelopen jaar serieus op zijn kop gezet. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Met deze campagne wil Bredene inwoners stimuleren om hulp te vragen wanneer ze nood hebben aan een luisterend oor.
 
Generatie Rookvrij
Op werelddag zonder tabak, 31 mei, ondertekent Bredene het charter Generatie Rookvrij. Hiermee gaat het gemeentebestuur voor meer rookvrije plaatsen, vooral daar waar kinderen en jongeren komen. Want zien roken, doet roken. Met de actie ik blaas liever bellen dan rook vestigen verschillende organisaties de aandacht op de gevolgen van roken en het belang van rookvrije plaatsen.
 
Lokaal dienstencentrum zoekt vrijwilligers
Met de opening van de terrassen/horeca en nog een aantal aankomende versoepelingen, hoopt ook het lokaal dienstencentrum (LDC) in de woonzorgcampus Jacky Maes de deuren eindelijk te kunnen openen.
 
Parkeren plus Zorg: zorgen voor meer parkeerplaatsen voor zorgverstrekkers
Zorgverstrekkers zoals bijvoorbeeld dokters, kinesisten of zelfstandig verpleegkundigen hebben soms moeite om een geschikte parkeerplaats te vinden bij het afleggen van hun bezoeken. Het gemeentebestuur wil dit verhelpen met de actie ‘Parkeren plus Zorg’.
 
14-daagse van het Rode Kruis van 22 april om 8u tot 06 mei om 20u.
Het Rode Kruis is reeds tientallen jaren een evidentie in de gemeente. Ze zijn niet altijd zichtbaar, maar de vrijwilligers zijn er steeds als ze ergens nodig zijn.Dit jaar wordt de alom gekende sticker 60 jaar! Een fantastische gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbij mag gaan. En wat is er beter dan één verjaardag?
 
VRIJWILLIGERS GEZOCHT
Bredenaars bellen Bredenaars: resultaten bewijzen nut In het najaar van vorig jaar ging het lokaal dienstencentrum (LDC) van start met de belactie “Bredenaars bellen Bredenaars”. Het initiatief kwam tot stand nadat de tweede coronagolf heel wat inwoners opnieuw in isolatie duwde.
 
Week en Dag van de Zorg
De coronapandemie zorgt er ook dit jaar voor dat er geen opendeurdag kan doorgaan in het woonzorgcentrum Jacky Maes. Maar het woonzorgcentrum laat deze bijzondere dag (en zelfs week) niet zomaar voorbijgaan.
 
Ken jij Dyzo?
Dyzo noemt zichzelf ook ‘Het anker voor zelfstandigen in moeilijkheden’. Ondernemers kunnen bij Dyzo in alle discretie terecht voor het redden van hun zaak, voor het leefbaar maken van een faillissement en voor ondersteuning na faling.
 
Bredene hangt regenboogvlaggen uit
De regenboogvlaggen aan de gemeentelijke gebouwen hangen halfstok. De vlag is het symbool van de holebigemeenschap.
 
Woonzorgcentrum Jacky Maes gaat terug open
Op maandag 8 maart a.s. gaan de deuren van het woonzorgcentrum Jacky Maes opnieuw open voor bezoekers en externe dienstverleners.
 
Laat je vaccineren: hoe werkt het vaccinatiecentrum in Bredene
Sedert enkele weken is het vaccinatiecentrum in het MEC Staf Versluys volledig operationeel en ondertussen werden ook al heel wat Bredenaars gevaccineerd. Bredene heeft samen met De Haan hard gewerkt om het vaccinatiecentrum helemaal ingericht en operationeel te krijgen.
 
OPSTART STUDIE -en GEZINSONDERSTEUNING (DE KATROL)
Het vast bureau heeft een overeenkomst afgesloten met vzw De Katrol uit Oostende voor studie- en opvoedingsondersteuning. De Katrol is een integraal, preventief project dat zich wil inzetten om kansarmoede te bestrijden en kinderen een kansrijkere toekomst te bieden.
 
WINTER DOE-BOEKJE
Huis van het Kind Bredene stelt voor: het winter doe-boekje!!! Een boekje vol activiteiten om met je bubbel een leuke kerstvakantie te beleven! Bevat een kleurplaat: doe mee aan de wedstrijd!
 
´Gluurpiet´-actie Huis van het Kind
Doen jullie ook mee? Kleur de tekening in, hang hem voor het raam en ga op speurtocht met de gluurkaart. Hoeveel gluurpietjes heb jij gezien?
 
WEEK VAN DE PLEEGZORG
Afgelopen vrijdag startte de Week van de Pleegzorg. Tot en met 22 november brengt Pleegzorg West-Vlaanderen heel wat getuigenissen van pleegzussen- en broers. Want deze week staan zij in the picture. Als trotse pleegzorg-gemeente steunen wij deze campagne dan ook voor 100%.
 
DAG VAN DE VERZORGENDE
Vandaag is het de dag van de verzorgende. Het zorgpersoneel van het WZC Jacky Maes werd dan ook erkend met een klein geschenkje. Het geschenkje bleek heel actueel onder het motto: zorgende handen, veilige handen. Een meer dan oprechte en verdiende "dankuwel".
 
BREDENE PAKT ARMOEDE ACTIEF AAN
Het gemeentebestuur had ook vòòr de corona-pandemie al plannen om de armoede aan te pakken. De voorbije en komende week brengt Bredene via een bewustwordingscampagne armoede onder de aandacht. Armoedebestrijding staat de komende jaren hoog op de prioriteitenlijst. Bredene wil als sociale en solidaire gemeente dat wie kwetsbaar is wordt geholpen.
 
Woonzorgcentrum Jacky Maes past bezoekregeling aan
Door de enorme stijging van het aantal besmettingen met Covid-19 wordt de bezoekregeling binnen het woonzorgcentrum Jacky Maes vanaf woensdag 14 oktober a.s. aangepast. Met de nieuwe maatregelen wil het virus buiten de muren van het woonzorgencentrum houden. Iets wat dit voorjaar goed is gelukt.
 
SPREUKEN VOOR EEN GOED GEVOEL
Van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Gedurende tien dagen zet ook Bredene in op het verhogen van onze veerkracht. Want veerkracht is meer dan ooit overal nodig.
 
Slechthorend of doof in tijden van mondmaskers: maak jezelf zichtbaar
Mondmaskers zijn het nieuwe normaal. Ook voor de meer dan 600.000 Vlamingen die doof of slechthorend zijn. Daarvan communiceert bijna 99 procent in gesproken taal. Zij maken gebruik van allerhande hoorhulpmiddelen om te kunnen blijven functioneren.
 
NIEUWE LOCATIE VOOR SOCIALE KRUIDENIER
De Sociale Kruidenier zal vanaf oktober terug te vinden zijn in de Duinenstraat 108. De nieuwe locatie biedt heel veel kansen !
 
RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING
De nieuwe Raad voor personen met een beperking van Bredene zet zijn deuren wijd open voor nieuwe kandidaten die zich willen inzetten en meedenken rond het beleid voor personen met een beperking.
 
LOKALE STEUN AAN RODE- KRUIS VLAANDEREN AFDELINGEN
Elke dag rekent 1 op 5 Vlamingen op de hulp van het Rode Kruis. Rode Kruis-Vlaanderen telt ondertussen meer dan 13.000 goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers. Ze helpen op evenementen en staan paraat bij rampen. Daarbovenop geven ze ieder jaar diverse eerstehulp-opleidingen en organiseren ze bloedafnames en sociale activiteiten voor maatschappelijk kwetsbare mensen. De kans dat je ooit het Rode Kruis eens nodig hebt, is dus bijzonder groot.
 
HELLO BELGIUM RAILPASS
Met de Hello Belgium Railpass nodigt NMBS je uit om meer dan 500 bestemmingen in België te (her)ontdekken. De aanvraag kan online gebeuren en de NMBS bezorgt je Railpass per post.
 
WZC JACKY MAES VERSOEPELT BEZOEKREGELING
Vanaf maandag 7 september wordt de bezoekregeling in het Woonzorgcentrum Jacky Maes versoepeld. Niettegenstaande de versoepeling blijven echter heel wat veiligheidscriteria van kracht.
 
Vrijwilliger worden bij Teleonthaal?
Tijdens de moeilijke lockdownmaanden maakten meer dan 130 vrijwilligers met hun stem, hun gehoor en menselijke warmte écht het verschil voor wie het moeilijk had. Een kwart meer oproepers vonden de voorbije maanden de weg naar Tele-Onthaal.
 
COVID-19: HULP AAN FINANCIEEL GETROFFEN BURGERS
Heb je recht op maatschappelijke hulp naar aanleiding van de coronacrisis? Richt je vraag tot het OCMW en wij bekijken waar je recht op hebt. Iedereen die de gevolgen ervaart van de COVID-19 crisis kan voor een onderzoek terecht bij het OCMW. De steun is niet enkel beperkt tot leefloners, maar is bestemd voor iedereen die, na een individuele analyse, door het OCMW erkend wordt als behoeftig.
 
COVID-19 toeslag groeipakket
Gezinnen die het financieel moeilijk hebben wegens een inkomensverlies door de coronacrisis, kunnen eenmalig een extra ondersteuning van 120 euro krijgen via het Groeipakket. De COVID-19-toeslag kan worden aangevraagd van 15 juni tot en met 31 oktober.
 
Elektrische strandrolstoel in gebruik
Tijdens de maanden juli en augustus kunnen mensen met een beperking gebruik maken van de strandrolstoelen in het kader van ‘Zon, zee, … zorgeloos’. Maar met de ingebruikname van een elektrische strandrolstoel, zorgt het gemeentebestuur deze zomer ook voor een primeur.
 
Speelpleinwerking Jokkebrok start werking
Vanaf woensdag 1 juli 2020 start de speelpleinwerking Jokkebrok opnieuw. Om aan de coronamaatregelen te kunnen voldoen is het noodzakelijk dat de speelruimte van domein Caproen tijdelijk wordt uitgebreid.
 
Wat te doen bij warm weer?
We verlangen met zijn allen elk jaar naar het warme weer. Maar elk jaar sterven nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Vaak gaat het om alleenstaande ouderen of chronisch zieken. Ga op warme dagen eens kijken of ze zich goed voelen en voldoende vocht binnenkrijgen. Help ook jonge kinderen voldoende te drinken. Laat kinderen NOOIT achter in een geparkeerde auto, ook niet voor twee minuten.
 
Dienstencentrum uit de startblokken
Met de opening van het lokaal dienstencentrum wil Bredene ervoor zorgen dat de oudere inwoners niet in een sociaal isolement geraken. Het eerste dienstencentrum van Bredene bevat een buurtrestaurant. Maar er worden binnenkort ook informatieve activiteiten zoals voordrachten, vorming op maat, aanbieden van hygiënische zorg,… georganiseerd.
 
Dagverzorgingscentrum opent deuren
Onder de noemer ‘Bredene: dat is zorgen voor iedereen!’ opent in juli het dagverzorgingscentrum in het woonzorgcentrum Jacky Maes. Bredenaars vanaf de leeftijd van 65 jaar kunnen terecht in het dagverzorgingscentrum, waar een professioneel team met paramedici, verpleeg- en zorgkundigen voor hen klaar staat.
 
Vrijwilligers gezocht voor het lokaal dienstencentrum
Het Lokaal Dienstencentrum in het woonzorgcentrum Jacky Maes opent deze maand de deuren. Dit dienstencentrum moet ervoor zorgen dat er sociaal contact blijft bestaan tussen wie wat ouder wordt. Naast een buurtrestaurant is er in het dienstencentrum ook ruimte voor leuke en informatieve activiteiten zoals voordrachten, vorming op maat, aanbieden van hygiënische zorg,…
 
Wijzigingen sociale kruidenier 't Groot Verschil
Onze sociale kruidenier ’t Groot Verschil stuurde zijn werking onlangs bij. Lees hier welke wijzigingen er werden doorgevoerd.
 
Belastingaangifte indienen? Wij helpen!
De gemeentelijke sociale dienst is ook dit jaar behulpzaam bij het invullen van de belastingaangifte via tax-on-web. Dit jaar kan men hiervoor, zonder een afspraak te maken, in het sportcentrum terecht.
 
WZC Jacky Maes krijgt steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling
Streekfonds West-Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen i.s.m. de Koning Boudewijnstichting lanceerden onlangs een projectoproep waarbij West-Vlaamse WZC''s financiële ondersteuning konden krijgen om de strijd tegen COVID-19 het hoofd te bieden. Het WZC Jacky Maes diende een dossier in waarin de vele inspanningen voor en door de medewerkers en de bewoners van het WZC werden belicht. WZC Jacky Maes krijgt op basis van dit dossier nu een forfaitaire steun ten bedrage van € 5.000. Deze financiële steun wordt mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
 
Geen besmettingen in Woonzorgcentrum Jacky Maes!
Net als in heel veel woonzorgcentra in Vlaanderen werden de voorbije weken alle personeelsleden en bewoners van het woonzorgcentrum Jacky Maes getest op Covid-19. Het woonzorgcentrum is verheugd dat bij geen enkele bewoner en personeelslid een besmetting is vastgesteld!
 
Zorgpersoneel en bewoners krijgen applaus van gemeenteraad
De gemeenteraad en de leden van het comité staken de bewoners en de personeelsleden van het woonzorgcentrum Jacky Maes en de bewoners van de serviceflats een hart onder riem met een welverdiend applaus! Zowel de bewoners als het personeel genoot met volle teugen.
 
Hulp nodig? Bel de sociale noodlijn!
SOCIALE NOODLIJN 059 33 97 97 Heb je vragen, ben je op zoek naar hulp of een babbel, maar kan je niet bij familie of vrienden terecht? Bel dan de Sociale Noodlijn op 059 33 97 97. Deze lijn is elke dag (ook tijdens het weekend) bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur.
 
Woonzorgcentrum Jacky Maes blijft dicht (Corona - update 15/4)
Na grondig intern overleg werd beslist om het woonzorgcentrum Jacky Maes dicht te houden. Op deze manier wil het gemeentebestuur de kwetsbare bewoners van het woonzorgcentrum met alle mogelijke middelen beschermen tegen het virus. Bredene heeft bijzonder veel respect voor het gemotiveerd en moedig personeel van het woonzorgcentrum en wil niet dat enig risico wordt genomen.
 
Huis van het Kind organiseert "ruilhoekje op afspraak"
Hebt u dringend nood aan kindergerief (kinderen tem 6 jaar)? Dan kan u hiervoor contact opnemen met de sociale noodlijn op 059/33 97 97. Wij maken dan voor u een afspraak in het ruilhoekje.
 
SOCIALE KRUIDENIER START OPNIEUW OP VANAF 31/03/2020!
Na een korte onderbreking opent de sociale kruidenier opnieuw de deuren! Vanaf dinsdag 31 maart zijn klanten van ’t Groot Verschil welkom. Hierbij zullen wel de corona-maatregelen strikt van toepassing zijn voor de gezondheid van de klanten en de medewerkers.
 
Bel de hulplijn 1712 bij vragen over (huiselijk) geweld
Heb jij vragen over huiselijk geweld? Bel dan de hulplijn 1712. De professionele hulpverleners staan klaar om oproepen hierover te beantwoorden.
 
Bredene start met sociale noodlijn:We laten niemand in de steek!
Vanaf vandaag kunnen Bredenaars terecht op de sociale noodlijn op het nummer 059 33 97 97. Het gemeentebestuur opent deze speciale telefoonlijn om te voldoen aan de concrete vragen van inwoners die nood hebben aan maaltijden aan huis, boodschappen, bezorgdheden willen delen of gewoon nood hebben aan een warme babbel. De noodlijn zal elke dag van 8 tot 20 uur bereikbaar zijn en dit elke dag van de week.
 
Sociale kruidenier sluit met ingang van 18 maart
De sociale kruidenier ’t Groot Verschil in de Dorpsstraat sluit met ingang van 18 maart 2020 de deuren. Voor noodsituaties kan contact genomen worden met het Sociaal Huis op het nummer 059 33 97 70.
 
Coronavirus: WZC Jacky Maes gesloten voor bezoekers
In woonzorgcentrum Jacky Maes was woensdag reeds beslist om de openingsuren te beperken (van 13u30 tot 17u30). Na overleg met de vertegenwoordigers van de woonzorgcentra heeft de Vlaamse overheid nu besloten dat de deuren van alle woonzorgcentra standaard zullen sluiten voor externe bezoekers.
 
DAG VAN DE ZORG UITGESTELD !!!!
Het woonzorgcentrum Jacky Maes is in december geopend. Bedoeling was om tijdens de Dag van de Zorg (op zondag 15 maart) nieuwsgierigen kennis te laten maken met het gloednieuwe gebouw. Door het coronavirus wordt deze Dag van de Zorg echter in heel Vlaanderen uitgesteld.
 
WEEK VAN DE VRIJWILLIGER 28/02- 08/03
Bedankt aan onze talrijke vrijwilligers ter ondersteuning van de diensten van de gemeente en het OCMW. Jullie zijn van onschatbare waarde!
 
GROEPSAANKOOP GROENE STROOM EN GAS: 62.000 INSCHRIJVERS
62.000 inschrijvers groepsaankoop groene stroom en gas genieten van recordaanbod. De inschrijvingsperiode wordt nu zelfs verlengd tot en met maandag 30 maart 2020.
 
Baby-, peuter- en kleuterbabbels
Het gemeentebestuur organiseert in maart baby-, peuter- en kleuterbabbels. Deze 'babbels' kaderen in de opdracht om laagdrempelige opvoedingsondersteuning en acties ter bevordering van sociale cohesie en ontmoeting aan te bieden.
 
Pleegzorg zoekt warme logeerplekken
Pleegzorg West-Vlaanderen is op zoek naar logeerplekken voor weekends en vakanties. Bedoeling is om zo senioren en hulpbehoevenden een warme plek aan te bieden.
 
OP ZOEK NAAR EEN STUDENTENJOB?
Jongeren vanaf 15 jaar die op zoek zijn naar een studentenjob kunnen op zaterdag 8 februari a.s. van 14 tot 16 uur in MEC Staf Versluys terecht.
 
Maart is de maand van het bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker
Vroegtijdige opsporing biedt de beste bescherming tegen dikkedarmkanker. Doe van je 50ste tot en met je 74ste elke twee jaar de stoelgangtest. Dit kan gratis met de uitnodiging die je tweejaarlijks krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing.
 
DIENSTENBEDRIJF BOD BLAAST 15 KAARSJES UIT
Begin 2005 werd Dienstenbedrijf BOD, onder impuls van wijlen Jacky Maes en huidig voorzitter Ignace Dereeper, opgericht door de PWA’s van Bredene, Oudenburg en De Haan. In de voorbije 15 jaar kende het bedrijf een fenomenale groei.
 
JONG IN BREDENE
Wist je al dat we elke woensdag in Creatuur (Kerkstraat) naast de jeugddienst, een werking hebben gericht op jongeren van 12 tot en met 22 jaar?
 
WZC JACKY MAES VERWELKOMT EERSTE BEWONERS
De eerste fase van de vervangingsnieuwbouw van het woonzorgcentrum is klaar. 52 bewoners hebben de verhuis van het oude woonzorgcentrum naar het nieuwe gemaakt. Vanaf 1 april 2020 worden er nog eens 12 nieuwe bewoners opgenomen waardoor de totale capaciteit stijgt van 128 naar 140 bewoners en 1 kamer voor kortverblijf. Er is nood aan bijkomend personeel en daar is het OCMW ook naar op zoek.
 
MEERJARENPLAN 2020 - 2025: 6 GROTE DOELSTELLINGEN
Het gemeentebestuur heeft de plannen voor de komende 6 jaar klaar. Bredene investeert meer dan ooit tevoren: bijna 36 miljoen EUR voor de komende 6 jaar. Heel wat aandacht gaat naar nieuwe infrastructuur (zwembad, nieuwe straten), maar het gemeentebestuur zet de komende jaren vooral in op welzijn (zorg en armoedebestrijding) en dienstverlening (uitbreiding gemeentehuis, exploitatie woonzorgcentrum).
 
PLEEGZORG WEST-VLAANDEREN
Is op zoek naar ....
 
GROEPSAANKOOP GROENE STROOM PROVINCIE WEST-VLAANDEREN
De groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen is terug! Schrijf je nu gratis en vrijblijvend in voor de groepsaankoop en ontdek hoeveel je kan besparen.
 
TIJDELIJKE OPVANG VLUCHTELINGEN
In het Jeugdverblijf Horizon worden de komende maanden, net als tijdens de wintermaanden in 2015, vluchtelingen opgevangen. Bredene werd hiervan eind vorige week ingelicht.
 
EERSTELIJNSPSYCHOLOGE 65+ OOSTENDE - BREDENE
65-plussers uit Oostende en Bredene kunnen sinds 1 oktober aankloppen bij ‘eerstelijnspsychologe’ Danielle Vanoutrive voor laagdrempelige en toegankelijke psychische hulp. De eerstelijnszone Oostende-Bredene kreeg hiervoor Vlaamse projectgoedkeuring.
 
MINIMALE LEVERING AARDGAS
Je hebt een budgetmeter aardgas en je verwarmt met aardgas? Je hebt te weinig geld om je budgetmeter op te laden? Ga dan langs bij het OCMW/Sociaal Huis van jouw gemeente om de ‘minimale levering aardgas’ aan te vragen!
 
WEEK VAN DE SMAAK 2019: PEPERKOEKENHUISJES IN HET WZC JACKY MAES
Van 14 tot 24 november vond de 13e editie van de Week van de Smaak plaats in heel Vlaanderen en Brussel. Het centraal thema was ‘de gustibus et coloribus’; ‘over smaak en kleur …’. Naar aanleiding van dit kunstzinnige, kleurrijke thema, werden smaak en kunst verenigd.
 
HOU JE HUIS GEZOND: KIES BEWUST!
Wist je dat de lucht in je woning meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht? Zonder dat je het beseft, vervuil je de lucht binnen door allerlei producten te gebruiken of nieuwe materialen in huis te halen. En dat kan een slechte invloed hebben op je gezondheid.
 
WEEK VAN DE PLEEGZORG
Nog meer pleeggezinnen gezocht … Hoewel steeds meer pleegkinderen, -jongeren en –gasten (dit zijn volwassenen met een beperking of psychiatrische problematiek) in een pleeggezin terecht kunnen, blijft ook de vraag naar pleegzorg steeds vaker gesteld. In onze provincie werd in 2014 pleegzorg 547 aangevraagd, in 2018 was dat al 1008 keer!
 
WIJKVERGADERINGEN NAJAAR
Tijdens het najaar 2019 worden opnieuw wijkvergaderingen georganiseerd. Elke wijkvergadering vangt aan om 19u30 en duurt tot 21u30. Iedereen is welkom !
 
WERELDDAG VAN VERZET TEGEN ARMOEDE
Het lokaal bestuur van Bredene heeft ook dit jaar de Werelddag van verzet tegen armoede niet ongemerkt laten voorbijgaan op 17 oktober en organiseerde een interactieve mini-beurs in het Sociaal Huis.
 
17/10 DAG VAN VERZET TEGEN ARMOEDE
Op 17 oktober is het Internationale dag van verzet tegen armoede en dat wil het lokaal bestuur niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Die dag wordt in het Sociaal Huis een interactieve mini-energiebeurs ingericht.
 
HUIS VAN HET KIND: HEROPENING SPEL-EN ONTMOETINGSRUIMTE
De spel- en ontmoetingsruimte, inclusief het ruilhoekje, van het Huis van het Kind is verhuisd. De officiële heropening van de spel- en ontmoetingsruimte vond op 5/10/2019 plaats. Je kan het Huis van het kind Bredene voortaan vinden in de Duinenstraat 108 (naast BOD).
 
10-DAAGSE GEESTELIJKE GEZONDHEID
Dat het niet altijd even goed gesteld is met de geestelijke gezondheid van de Vlaming weten we al langer. 1 op 3 Vlamingen krijgt zelfs ooit te maken met ernstige psychische problemen. Maar of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of psychische stoornissen, mensen durven het moeilijk ter sprake brengen. Er rust nog altijd een taboe op alles wat met geestelijke gezondheid te maken heeft.
 
DIGITAAL JAAROVERZICHT VERVANGT KLASSIEK JAARVERSLAG
In het kader van de integratie gemeentebestuur en OCMW en ook na een kosten-batenanalyse werd beslist om van het klassieke concept van jaarverslag voor gemeente en OCMW afzonderlijk af te stappen. Ter vervanging hiervan wordt geopteerd voor een digitaal jaaroverzicht, dat niet langer onderscheid maakt tussen gemeentebestuur en OCMW en zo één geïntegreerd geheel vormt. Bovendien krijgt het jaaroverzicht een eigentijdse, digitale invulling waarbij een soort van digitaal platform gecreëerd wordt, van waaruit doorgelinkt kan worden naar diverse interne en externe bronnen.
 
WIJKVERGADERINGEN IN HET NAJAAR
Elke wijkvergadering vangt om 19u30 en duurt tot 21u30. Iedereen is welkom!
 
DE SPRINGPLANK: NIEUWE UPDATE RECHTENVERKENNER
Bij het begin van het nieuwe schooljaar zorgde De Springplank voor een update van de rechtenverkenner voor gezinnen in Bredene. Voor veel mensen is de drempel naar het Sociaal Huis nog te groot. Via “De springplank” willen we daar een stuk aan tegemoet komen.
 
GEMEENTELIJKE TUSSENKOMST SCHOOLABONNEMENT: HOE AANVRAGEN?
Jongeren tot 18 jaar krijgen al sedert ‘99 van het Bredens gemeentebestuur een tussenkomst in de kosten van openbaar vervoer. De maximum tussenkomst is nog steeds 100 EUR. Hiervoor dient men immers de nodige bewijsstukken in te dienen.
 
SCHOOL EN STUDIETOELAGEN: WAT VERANDERT ER?
Op 1 januari 2019 is het Groeipakket van start gegaan: de vernieuwde kinderbijslag. De huidige schooltoelagen (toelage voor kleuter-, lager en secundair onderwijs) worden vanaf schooljaar 2019-2020 vervangen door de schooltoeslag en worden dus geïntegreerd in dat Groeipakket.
 
OPENDEURDAG IN DEN HOF
De Bredense volkstuinen Den Hof zijn ondertussen twee jaar opgestart en ondanks de droge periodes tijdens de voorbije zomers waren het twee vruchtbare jaren. Samen met Tuinhier-Akkerwinde organiseerde het gemeentebestuur op zaterdag 24 augustus een opendeurnamiddag.
 
EERSTE OOGST VOLKSTUINTJE SOCIALE KRUIDENIER BINNEN
Met trots mochten de vrijwilligers van 't Groot Verschil sociale kruidenier hun eerste oogst binnen halen op hun volkstuintje! Aan het begin van de zomer zullen de klanten een leuk extraatje kunnen genieten vers van het veld.
 
FACTUURFRAUDE
Heeft u een factuur ontvangen én betaald, maar krijgt u een aantal weken later een aanmaning in de bus? Dan bent u wellicht slachtoffer van een vervalste factuur. De Economische Inspectie stelt vast dat er opnieuw een verhoging is van het aantal meldingen over factuurfraude en wil zowel de consumenten als de bedrijven hiervoor waarschuwen.
 
DAG VAN DE SCHOONMAAK!
Op 20 juni laten we de medewerkers van de dienst onderhoud graag een dagje extra ‘blinken’ in hun vel. Deze medewerkers zorgen samen voor de netheid van alle openbare gebouwen van de gemeente Bredene. De dag van de schoonmaak wil aandacht geven aan een waardevol beroep waar we met respect en fierheid moeten naar kijken.
 
SOCIALE RECHTEN: HAALT U ER ALLES UIT?
De website www.rechtenverkenner.be is een portaalsite over sociale grondrechten. De website geeft een overzicht van voordelen en tegemoetkomingen op het vlak van onderwijs, arbeid, inkomen, welzijn, cultuur …
 
SOCIALE KRUIDENIER 't GROOT VERSCHIL BLAAST 1 KAARSJE UIT
Op 18/05/2019 kan onze ‘sociale kruidenier’ in de Dorpsstraat reeds 1 kaarsje uitblazen. De werking van het sociaal initiatief kon ondertussen aardig uitgebouwd worden. Heel wat gezinnen die het moeilijk hebben, kunnen hun koopkracht wat verhogen door het aanbod via de sociale kruidenier.
 
NIEUWBOUW WZC JACKY MAES BEZOEKEN
Op zondag 19 mei is het opnieuw Open Werven Dag. Kom die dag ook de nieuwbouw WZC Jacky Maes bezoeken!!
 
WELZIJNSSCHAKEL DE CAPROEN WIL ONTMOETEN IN DE SAS-WIJK
Een gezellig samenzijn van en voor ouders en kinderen/jongeren. Elke woensdagnamiddag van 14.00- 17.00 u op het domein 'De Caproen', Breendonklaan 2a.
 
CHARTER GEZONDE GEMEENTE
Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om het ‘charter voor een Gezonde Gemeente 2019-2024’ te ondertekenen. Doel van het project ‘Gezonde Gemeente’ is om stapsgewijs te komen tot een structureel preventief gezondheidsbeleid met aandacht voor leefstijl, leefomgeving en gelijke gezondheidskansen.
 
NIEUWE BEPLANTING IN SERVICEFLATCOMPLEX
De voortuintjes in het serviceflatcomplex Duinenzichterf worden herbeplant. Het siergras wordt verwijderd en vervangen door het inzaaien van gras en het aanplanten van een lage haag.
 
EERSTE NETWERKEVENT ARMOEDE EN WELZIJN SUCCES
Onder het motto ‘We (l) zijn Bredene, elkaar vinden in een werkveld vol beweging’ organiseerde het gemeente- en OCMW-bestuur Bredene i.s.m. vzw Uit De Marge op vrijdag 29 maart voor de eerste maal een netwerkmoment voor professionelen en middenveldorganisaties actief op het grondgebied Bredene. Zo’n 30-tal organisaties/diensten uit de brede sociale sector waren aanwezig.
 
BREDENE WORDT 'PLEEGZORGGEMEENTE'
Bredene is een warme gemeente, die kansen geven en grijpen stimuleert en ondersteunt. Als ‘pleegzorggemeente’ wil Bredene het maatschappelijk draagvlak voor Pleegzorg West-Vlaanderen in Bredene vergroten zodat alle kinderen, die niet (meer) thuis kunnen wonen de kans krijgen om op te groeien in een gepaste thuisomgeving.
 
VIERDE EDITIE VAN DE GELDWEEK
Tijdens de vierde editie van de Geldweek (25-31 maart) vinden activiteiten voor financiële educatie plaats in het onderwijs. Zo gaan meer dan 40.000 leerlingen uit het lager onderwijs aan de slag met educatieve spellen van Wikifin om te leren een budget te beheren.
 
Sociale kruidenier ´t Groot Verschil' maakt het verschil
De Bredense sociale kruidenier ’t Groot Verschil was eind november 6 maanden open. Meteen een goede reden om de werking en de opstart van het nieuwe initiatief te evalueren. Het aanbod en samenwerking is ondertussen mooi uitgebouwd.
 
Besluitenlijst OCMW- raad van 18 december 2018
In bijlage vindt u de lijst met besluiten, genomen tijdens de zitting van de OCMW-raad van 18 december 2018
 
Oprechte liefde of bedrog? Help vriendschapsfraude mee voorkomen!
Iemand online leren kennen waarmee het perfect klikt? Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat ook.
 
LIJST MET BESLISSINGEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 27 NOVEMBER 2018
In de bijlage vindt u een overzicht van de beslissingen die de OCMW-raad nam tijdens de zitting van 27 november 2018.
 
LIJST MET BESLISSINGEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 17 OKTOBER 2018
Bijgevoegd vindt u de lijst met beslissingen, genomen door de vergadering van de OCMW-raad op 17 oktober 2018.
 
GROEPSAANKOOP GROENE STROOM EN GAS PROVINCIE WEST-VLAANDEREN
betaal jij graag te veel voor je energie? Wij ook niet. Gelukkig kan je hier gemakkelijk iets aan doen. Schrijf je vóór 6 februari 2019 in voor de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie West-Vlaanderen. Inschrijven is vrijblijvend en eenvoudig. Je kan hiervoor terecht op www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop of in het sociaal huis Bredene.
 
Visite: de tekenklas op verplaatsing komt naar het woonzorgcentrum Jacky Maes
Op woensdag 24 oktober kwam de tekenklas “op Visite” naar het woonzorgcentrum Jacky Maes. Visite is een initiatief van Kunstwerkt in samenwerking met de dienst ouderenzorg van het OCMW van Gent. Het idee is om jong en oud met elkaar in contact te brengen door samen te tekenen of te schilderen.
 
DAG VAN DE VERZORGENDE EN ZORGKUNDIGEN
17/10 is de dag van de verzorgende en zorgkundige. Het OCMW zette zijn zorgmedewerkers dan ook terecht extra in de aandacht en verwende hen met een handige en duurzame drinkfles als gesmaakte attentie.
 
17 OKTOBER: INTERNATIONALE DAG VAN VERZET TEGEN ARMOEDE
Op 22 december 1992 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, 17 oktober uit tot internationale dag voor de uitroeiing van armoede (VN resolutie). Staten en verenigingen worden hiermee opgeroepen armoede op de agenda te zetten en praktische stappen te ondernemen om armoede daadwerkelijk te bestrijden...
 
BEWONERS SERVICEFLATS DUINENZICHTERF: SHOP TILL YOU DROP!
Voortaan ligt het Bredense Shoppingcentrum gelegen aan de Brugse Baan beter binnen het bereik van de bewoners van de serviceflats Duinenzichterf. Het bestuur organiseert namelijk tweemaal per maand op donderdagnamiddag vervoer heen en terug van de serviceflats naar de site van het shoppingcentrum.
 
IN DE KIJKER: DEMICLOWNS IN HET WZC JACKY MAES
Ergotherapeuten Annelies en Kimberly volgden beiden een workshop van de Demiclowns Vzw. Vol enthousiasme gingen zij hiermee aan de slag in het WZC Jacky Maes.
 
PREVENTIE EN EDUCATIE ROND BUDGET
Het OCMW organiseert dit najaar in samenwerking met Budget Inzicht Noord-West Vlaanderen een vormingsreeks rond leefgeld en budget voor cliënten.
 
IN DE KIJKER: DE PAMPERBANK
De aankoop van luiers voor baby's en peuters neemt een forse hap uit het budget van kwetsbare gezinnen. De Pamperbank wil hier een antwoord op bieden.
 
BEWONERS WZC JACKY MAES GENIETEN VAN WEKELIJKSE WANDELINGEN
Van half april tot midden oktober wordt er bij mooi weer gewandeld door het WZC Jacky Maes. Een team van een 25-tal vrijwilligers zet zich met veel passie gedurende deze periode in om alle bewoners wekelijks mee op stap te nemen.
 
Nieuwe busregeling lijnen 4, 9 en 46 : tijdelijk en niet voor alle bussen
Vanaf 1 september rijden de ritten van lijn 4, 9 en 46 van en naar Oostende Marie-Joséplein voorlopig niet meer naar Oostende Station. Door een omleiding in het kader van de werken aan de nieuwe stationsomgeving in Oostende is dit binnen de voorziene rijtijd niet mogelijk.
 
Beslissingen raad voor maatschappelijk welzijn van 23 augustus 2018
In bijlage vindt u de lijst met beslissingen van de zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 23 augustus 2018.
 
Nieuwe reisweg voor de schoolritten Vicognewijk
Op vraag van het gemeentebestuur werden destijds door De Lijn speciale “schoolritten” ingelegd die van maandag tot vrijdag tijdens de spitsuren, naast de normale bushaltes op de lijnen 4 en 9, ook een aantal haltes aandoen in de Vicognewijk/wijk Groenendijk.
 
IN DE KIJKER: SERVICEFLATS DUINENZICHTERF
Woont u in Bredene? Bent u nog voldoende zelfredzaam om alleen te wonen? Maar wordt uw huis wat te groot? Is uw woning niet meer voldoende aangepast aan uw huidige behoeften? Dan is een serviceflat misschien iets voor jou.
 
IN DE KIJKER: DE SPRINGPLANK
Gezinnen wegwijs maken in de werking en aanbod van het Sociaal Huis en nagaan of ze gebruik maken van al hun rechten. Begeleiden, doorverwijzen, informeren en adviseren van gezinnen inzake alle gezinsgerelateerde vragen.
 
Op zoek naar een goedkoper energiecontract?
Sta stil bij de jaarlijkse vergoeding! Als je een elektriciteits- en gascontract kiest (bij voorbeeld bij een verhuis) of als je op zoek bent naar een goedkoper energiecontract sta je best stil bij de jaarlijkse vergoeding.
 
TEST UW DIGITALE KENNIS OP DIGITAL DUEL
Tegenwoordig is digitalisering overal aanwezig. goede digitale vaardigheden zijn dan ook een echte troef voor burgers, zowel in hun privéleven als op de arbeidsmarkt. Te weinig mensen beschikken echter over voldoende digitale kennis.
 
't GROOT VERSCHIL SOCIALE KRUIDENIER
Vrijdag 18/05/2018 opende de nieuwe sociale kruidenier ’t Groot Verschil in Bredene zijn deuren. Om het project in de kijker te zetten, werd een opendeurmoment georganiseerd waarbij de sociale kruidenier eenmalig vrij bezocht kon worden tussen 16.00u en 19.00 u met een officiële opening door de OCMW-raad.
 
EERSTESTEENLEGGING ZORGCAMPUS JACKY MAES
In aanwezigheid van Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin J. Vandeurzen werd op 07/05/2018 in aanwezigheid van het gemeente- en OCMW-bestuur een symbolische eerste steen gelegd als start van de werken voor de bouw van de nieuwe woonzorgcampus Jacky Maes.
 
Lijst beslissingen van de OCMW-raad op 26/04/2018
In bijlage vindt u de lijst met beslissingen, genomen door de OCMW-raad tijdens de zitting van 26/04/2018.
 
TENTOONSTELLING ARTE4 EN CO IN HET WOONZORGCENTRUM JACKY MAES
Van 16 april tot 18 juni kan u in het woonzorgcentrum Jacky Maes de kleurrijke tentoonstelling bewonderen van Hilde Warmoeskerken, Jeannine Corthals, Germaine Nyssen en Marina Van Haute.
 
Lijst met beslissingen, genomen door de OCMW-raad op 27/03/2018
In bijlage vindt u de lijst met beslissingen genomen door de OCMW-raad tijdens de zitting van 27 maart 2018.
 
IN DE KIJKER: WEEK VAN HET GELD
De derde editie van de Week van het Geld loopt van 12 tot en met 18 maart 2018. Het doel van de thematische week is geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar te maken en extra aandacht te schenken aan financiële educatie. De hele week vinden er allerhande activiteiten plaats, gericht op het onderwijs en het brede publiek. Dit jaar is ‘Jouw krediet… gewikt en gewogen’ het centrale thema van De Week van het Geld.
 
Lijst beslissingen van de OCMW- raad van 22/02/2018
In bijlage vindt u de lijst met beslissingen van de OCMW- raad van 22 februari 2018.
 
Sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas maakt wereld van verschil
Een op de vijf Belgen leeft in armoede of loopt het risico in armoede terecht te komen. Daarom bestaan er een aantal overheidsmaatregelen om het risico op armoede te beperken.
 
GROTE ONDERSCHEIDING VOOR DIENST MAALTIJDEN AAN HUIS
In het najaar 2017 werd bij de gebruikers van de dienstverlening maaltijden aan huis gepolst naar de algemene tevredenheid via een korte enquête. 65% van hen nam de tijd om een enquête ingevuld terug te bezorgen. Bij 96,43% van de reacties scoorde de algemene tevredenheid hoog tot zeer hoog. Zowel het aspect van de levering als de kwaliteit van de maaltijden werden hierbij erg positief geapprecieerd.
 
Lijst beslissingen OCMW- raad van 31 januari 2018
In bijlage vindt u de lijst met beslissingen van de OCMW- raad van 31 januari 2018.
 
DE BOUW VAN HET NIEUW WOONZORGCENTRUM JACKY MAES IS GESTART
De firma Strabag Belgium nv is deze morgen op de terreinen naast het huidige woonzorgcentrum gestart met de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Jacky Maes.  De uitvoeringstermijn voor het totale project bedraagt 1.350 kalenderdagen of ongeveer 4 jaar.
 
Werken aan de toekomst in het WZC Jacky Maes
Onder het motto dat stilstaan eigenlijk achteruitgang betekent voor een organisatie, werd bij de aanvang van een nieuw werkjaar in het WZC Jacky Maes ook gestart met een vernieuwde werking. Deze vernieuwde werking betreft voornamelijk een grondige herverdeling van de zorgteams.
 
Lijst met beslissingen van de OCMW-raad van 21 december 2017
In bijlage vindt u de de lijst met beslissingen, genomen tijdens de zitting van de OCMW-raad op 21 december 2017
 
SINT BRENGT SUBSIDIEBELOFTE WZC JACKY MAES
Het OCMW-bestuur mocht in deze sintperiode goed nieuws in ontvangst nemen van minister Vandeurzen. Zo werd er een subsidiebelofte betekend aan het OCMW Bredene ten bedrage van 1.011.220,46 euro voor de realisatie van een dagverzorgingscentrum en een lokaal dienstencentrum.
 
MINIMALE LEVERING AARDGAS
Wie zijn aardgasbudgetmeter niet kan opladen, kan vanaf 1 november 2017 tot 31 maart 2018 opnieuw terecht bij het OCMW voor een financiële steun in het kader van de ‘minimale levering aardgas’.
 
100% GROENE ENERGIE! OOK VOOR JOU?
Wil jij besparen op je energiefactuur ? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot het milieu ? Doe dan mee met de groepsaankoop 100% groene stroom van de provincie West-Vlaanderen.
 
Lijst beslissingen zitting van de OCMW-raad op 20/09/2017
Hierbij de lijst met beslissingen van de OCMW-raad op 20/09/2017 om 19u00 in de raadszaal van het OCMW, Duinenstraat 106 - Bredene.
 
Vragen over uw wettelijk pensioen? Kom naar een "Pensioenpunt"!
De pensioendienst is aanwezig over het hele land. Zijn experts en die van het Rijksinstituut voor Sociale Verzekering der Zelfstandigen komen naar u toe om tijdens een "Pensioenpunt" al uw vragen over uw wettelijk pensioen te beantwoorden.
 
VERHOGING LEEFLOON PER 1/09/17
Door de toepassing van het wettelijk mechanisme voor de welvaartsaanpassing worden de basisbedragen van het leefloon verhoogd.
 
OCMW start met een "sociale kruidenier"
Bijna 2 jaar geleden startte het OCMW Bredene in samenwerking met Curieus Bredene en de coöperatieve onderneming 'Samen Sterker' , een project 'sociaal aan de slag met voedseloverschotten' op. Dit werd een groot succes en de OCMW-raad besliste om het project uit te breiden met een sociale kruidenier.
 
het is zo warm ... wie wil een ijsje?
Bredene, 22 juni 2017. Donderdagnamiddag trakteerde het OCMW-bestuur met een lekker ijsje: alle medewerkers lieten het zich smaken!
 
IN DE KIJKER: WERELDVLUCHTELINGENDAG
Elk jaar staat de wereld op 20 juni even stil bij de ondertussen meer dan 65 miljoen vluchtelingen die op zoek zijn naar een nieuwe thuis. Nooit eerder waren het er zo veel stelt de Verenigde Naties.
 
groene vingers in het WZC Jacky Maes
enkele maanden geleden tuinierden onze bewoners erop los: nu sieren prachtig gevulde groentenbakken de binnentuin van het woonzorgcentrum
 
feestelijk vaderdagbuffet in het WZC Jacky Maes
een hapje, een drankje, een beetje muziek... het werd een fijne dag
 
activiteit met hoge aaibaarheidsfactor in het WZC Jacky Maes
Knuffelhondjes op bezoek bij onze bejaarden
 
realisatie nieuw woonzorgcentrum een stap dichterbij
De OCMW-raad keurde op 31 mei 2017 de plannen, het bestek en het lastenboek voor de bouw van de woonzorgcampus Jacky Maes goed.
 
spilindex overschreden: hogere leeflonen
omdat de spilindex werd overschreden, verhogen de leefloonbedragen vanaf 1 juni 2017 met 2%
 
tentoonstelling Norbert Vandecasteele in het WZC Jacky Maes
de tentoonstelling loopt van 16 mei tot 17 juli 2017
 
word vrijwilliger bij het Sociaal Verhuurkantoor Koepel Bredene Oostende
Bent u gepensioneerd maar blijft u een bezige bij? Dan bent u misschien wel één van de vrijwilligers waar wij naar op zoek zijn!
 
Serviceflats in de kijker tijdens de "Dag van de Zorg"
Opendeurdag op zondag 19 maart 2017 van 14 tot 16 uur. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom!
 
overlijdensbericht van de heer Marcel Degroodt
Wij melden u het overlijden van de heer Marcel Degroodt, voormalig OCMW raadslid van de gemeente Bredene.
 
(zak)geld, jong geleerd is oud gedaan!
Tijdens de "week van het geld", van 27 maart tot 2 april 2017, organiseert het Huis van het Kind in samenwerking met het sociaal huis Bredene en BudgetInzicht Noord-West-Vlaanderen een informatieavond rond de financiële opvoeding van kinderen en jongeren.
 
huren via het sociaal verhuurkantoor: alle info op één
Marcel Vanthilt krijgt alle info over huren of verhuren via een sociaal verhuurkantoor van Jan Vellemans van het sociaal verhuurkantoor Bredene-Oostende.
 
leerlingen uit het Ensorinstituut lezen voor in het woonzorgcentrum Jacky Maes
Thema-namiddag op vrijdag 20 januari in café "In de Zoeten Inval" van het woonzorgcentrum Jacky Maes. Enkele leerlingen van het Ensorinstituut lazen voor uit een boek met verhalen over de oorlogsjaren... Gretig luisterden onze bewoners naar de verhalen. Het was bovendien voor hen de ideale gelegenheid om hun eigen belevenissen uit die tijd naar boven te halen. Resultaat: een gezellige namiddag!
 
PERSONEELSDIENST GEMEENTE/OCMW VERHUIST VAN HET SOCIAAL HUIS NAAR HET GEMEENTEHUIS
Er werd al aangekondigd dat de personeelsdienst van gemeente en OCMW, nu gehuisvest in het Sociaal Huis, op korte termijn zou verhuizen naar het gemeentehuis. Dit kadert in het principe om de ondersteunende administratieve diensten zoveel mogelijk in het gemeentehuis te huisvesten en de welzijns- en sociale diensten zoveel mogelijk in het Sociaal Huis.
 
BEKENDMAKING WIJZIGING REGLEMENT OCMW-RAAD
In de zitting van de OCMW- raad van 21/12/2016 werd een wijziging aan het huishoudelijk reglement van de beraadslagende organen goedgekeurd. In navolging van artikel 187 van het OCMW-decreet wordt dit op onze website bekendgemaakt.
 
Kerstliedjes zingen met Martin
Tweemaal per maand organiseert de dienst animatie van het woonzorgcentrum Jacky Maes "Zingen met Martin" op vrijdagvoormiddag. Een twintigtal bewoners van alle afdelingen zingen steeds enthousiast mee. Deze keer zongen we kerstliedjes... Kerstmis was plots heel dichtbij!
 
25 miljoen EUR voor nieuw woonzorgcentrum
De Bredense gemeenteraad heeft het licht op groen gezet voor de bouw van de woonzorgcampus Jacky Maes.
 
OCMW Bredene steunt nationale manifestatie van de non-profit op 24 november 2016
De non-profit sector trekt op 24 november 2016 aan de alarmbel na een zoveelste besparingsronde in de verzorgingssector. De sector plant die dag een staking en een nationale manifestatie in Brussel. Het OCMW Bredene deelt alvast de bezorgdheden en steunt de geplande acties.
 
kunsttentoonstelling in WZC Jacky Maes tot 16/01/2017
Momenteel loopt in het WZC Jacky Maes een kunsttentoonstelling van Vincart Gilles en Walter Beyens. Deze expositie is vrij toegankelijk elke dag tijdens de bezoekuren van het woonzorgcentrum.
 
hoog bezoek in WZC Jacky Maes
Om het belang van de investeringen in de ouderenzorg in de verf te zetten en alle mensen in de ouderenzorg een verdiende schouderklop te geven heeft Steve Vandenberghe, Vlaams volksvertegenwoordiger, samen met Jacques Deroo, OCMW-voorzitter, op maandag 21/11/2016 vrijwilligerswerk gedaan in het woonzorgcentrum Jacky Maes te Bredene.
 
vrijwilligers van het OCMW Bredene worden gevierd
Traditiegetrouw werden de vrijwilligers van het OCMW Bredene ook dit jaar in de bloemetjes gezet door het OCMW-bestuur. Op vrijdag 18/11/2016 mochten ze aanschuiven voor een heerlijke feestmaaltijd!
 
"week van de smaak" in het woonzorgcentrum Jacky Maes
Lees meer over lekkernijen die je doen wegdromen naar de keuken van je grootmoeder...
 
DAG VAN DE VERZORGENDEN 2016
Op woensdag 12 oktober 2016 zetten wij onze verzorgenden in de bloemetjes.
 
ROMMELMARKT IN WOONZORGCENTRUM JACKY MAES
Op zondag 31 juli 2016 organiseert het woon- en zorgcentrum Jacky Maes, Duinenstraat 106 te Bredene, opnieuw een gezellige "outdoor" rommelmarkt
 
WIJZIGINGEN WERKING SOCIAAL VERHUURKANTOOR
Het Sociaal Verhuurkantoor heeft een nieuw adres! Vanaf nu is de dienst gevestigd in de Stuiverstraat 401 te Oostende, telefonisch te bereiken op 059/ 43 37 78. In het sociaal huis Bredene is er zitdag in de zomermaanden op maandag en op vrijdagvoormiddag van 9 tot 12 uur.
 
IN DE KIJKER: SERVICEFLATS DUINENZICHTERF
Het Serviceflatcomplex Duinenzichterf werd in het najaar 2011 geopend te Bredene. De flats gelegen te Duinenzichterf 10, zijstraat van de Breeweg, bieden een veilige en comfortabele huisvesting voor zelfredzame senioren.
 
IN DE KIJKER: AANBOD 'SPORT NA SCHOOL' regio Middenkust
Het project 'Sport Na School' stimuleert schoolgaande jeugd om meer te bewegen.
 
IN DE KIJKER vzw DE SPEELSCHOMMEL
vzw DE SPEELSCHOMMEL, een vereniging voor gezinnen met kinderen met een beperking in Bredene en omgeving. Vzw de speelschommel biedt meermaals per jaar leuke gezinsactiviteiten aan gezinnen rond mensen met beperkingen.
 
RAP OP STAP
Opstart van een nieuw Rap op Stapkantoor in het Sociaal Huis te Bredene. Omdat iedereen recht heeft op vakantie kunnen mensen met een beperkt budget in Bredene iedere woensdagnamiddag van 14.00 tot 17.00 uur terecht in het Rap op Stappunt in het Sociaal Huis voor vrijblijvend vrijetijds- en reisadvies.
 
EENVOUDIG BESPAREN OP JE ENERGIEFACTUUR DOE JE ZO!
Wil jij snel en eenvoudig geld uitsparen? Doe dan mee met de groepsaankoop van 100% groene elektriciteit en aardgas van Provincie West-Vlaanderen. Zo bespaar je een mooi bedrag op je energiefactuur én draag je je steentje bij voor een beter milieu. Een win-winsituatie, toch?
 
GEZOCHT: ZORGKUNDIGEN (m/v)
Het OCMW Bredene biedt hulpverlening en bijstand aan alle inwoners van de gemeente Bredene om zo hun welzijn te verbeteren. Daarbij spelen leeftijd, achtergrond, cultuur en overtuiging geen rol. Honderdvijftig medewerkers zetten zich dagelijks vol enthousiasme voor hen in. Voor ons woonzorgcentrum WACKERBOUT zijn we dringend op zoek naar: voltijds/deeltijds ZORGKUNDIGEN voor vervangingen
 
GEBRUIK ELEKTRISCHE WAGEN
Distributiebedrijf Eandis en autoconstructeur Nissan stellen gedurende twee maanden een elektrische wagen gratis ter beschikking aan het OCMW van Bredene. De wagen werd op 15 oktober 2015 officieel overhandigd aan Jacques Deroo, OCMW-voorzitter. Dit initiatief heeft als bedoeling om het OCMW kennis te laten maken met elektrische mobiliteit.
 
BREDENE START MET EIGEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE
Het gemeentebestuur van Bredene kent vanaf 1 oktober a.s. een eigen gemeentelijke mantelzorgpremie van 50 EUR per kwartaal toe . De gemeenteraad heeft in zitting van maandag jl. zijn goedkeuring gehecht aan het reglement voor deze mantelzorgpremie.
 
Bredene kan project 'De sociale springplank : gemeentelijk kinderforum' verderzetten
Het OCMW Bredene ontvangt een subsidie van € 12.500 waarmee ze het sinds 1 mei 2014 opgestarte project ‘De sociale springplank : gemeentelijk kinderforum’ kan verder zetten.
 
AANBOD STOP 4-7 PROGRAMMA NU OOK IN BREDENE
Op 2 februari 2015 startte CKG Kapoentje vzw, in samenwerking met het Sociaal Huis Bredene, met een STOP 4-7 (Samen Sterker Terug Op Pad) training. Stop 4-7 is een trainingsprogramma voor jonge kinderen tussen vier en zeven jaar die moeilijk en/of antisociaal gedrag stellen. Het trainingsprogramma richt zich zowel naar de kinderen, de ouders als de leerkrachten die met gedrag geconfronteerd worden.
 
CREA-KIDS@WACKERBOUT
Woensdag 22 januari 2015 was het kinderen boven in het WZC Wackerbout. In het kader van een animatieproject om generaties samen te brengen, werd voor de eerste maal door het animatieteam een kindernamiddag georganiseerd.
 
WOON GEZOND, GEEF LUCHT AAN JE HUIS
Vlaamse actieweek 'Gezond binnen' van 24 tot 30 november 2014 'Woon gezond, geef lucht aan je huis' In de koudere periodes van het jaar zijn we sneller geneigd om ramen en deuren goed dicht te houden. Als je weet dat je eigenlijk het grootste deel van je tijd binnen doorbrengt, dan weet je natuurlijk dat het heel belangrijk is voor je gezondheid om te zorgen voor gezonde, frisse lucht binnen. Logo Brugge-Oostende vzw geeft je tips hoe je luchtvervuiling in je huis kan vermijden.
 
OE IST?
De vraag is een gewoonte ... Goed! Het antwoord is meestal ook een gewoonte …
 
STEVE VANDENBERGHE IS DE NIEUWE VOORZITTER VAN PWA BREDENE
Burgemeester Steve Vandenberghe werd zopas door de vzw Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap Bredene (PWA Bredene) aangeduid als nieuwe voorzitter.
 
MENSEN HELPEN BIJ RAMPEN
Rode Kruis-Vlaanderen zoekt Hulpverleners voor de psychosociale opvang van getroffenen bij rampen en grote ongevallen. Iets voor jou? Lees snel meer!
 
SUCCESVOLLE 3e EDITIE TUINFEEST SERVICEFLATS DUINENZICHTERF
Afgelopen vrijdag 29 augustus 2014 werd reeds voor de derde maal een tuinfeest georganiseerd voor de bewoners van het serviceflatcomplex Duinenzichterf. Met zijn 55 deelnemers werd het een gesmaakte editie vol sfeer, lekkers en mooi weer.
 
WIJZIGING SAMENSTELLING BREDENSE OCMW-RAAD
Vanaf 01 juli 2014 wijzigt de samenstelling van de Bredense OCMW-raad. Raadslid Sanderijn Vanleenhove (CD&V) doet afstand van haar mandaat wegens een verhuis. Gezien zij geen inwoner van Bredene meer zal zijn, kan zij haar mandaat niet verder opnemen. De heer Herman Van Poucke (CD&V) neemt de fakkel van haar over en legde reeds de eed af als OCMW-raadslid in handen van de voorzitter van de Gemeenteraad.
 
PROJECT ' DE SPRINGPLANK'
Bredene krijgt subsidie van € 25.000 voor strijd tegen kinderarmoede. Naar aanleiding van een projectoproep rond kinderarmoede van de Federale Overheid eind december 2013 werd door het OCMW Bredene een projectvoorstel ingediend.
 
DE WEEK VAN VALPREVENTIE
Nog teveel ouderen raken hun zelfstandigheid kwijt wegens een val. Toch kunnen zij en alle gezondheids- en welzijnswerkers rondom hen, veel ondernemen om minder te vallen. Het doel van de Week van de Valpreventie is sensibilisering en informatieverspreiding rond valpreventie. De focus in 2014 ligt op ‘beweging’, één van de belangrijkste factoren om vallen te voorkomen. De algemene doelstelling is dan ook ouderen aansporen om zo lang mogelijk fit en actief te blijven!
 
ZWEMMEN MET BEWONERS WZC WACKERBOUT
Watergewenning voor senioren. Samen met bewoners van het WZC Wackerbout deed het animatieteam de eerste stappen in het zwembad op zoek naar waterpret en herinneringen aan vroegere wateravonturen. Waarom nu eigenlijk zwemmen met senioren?
 
HULPVERLENING AAN ZELFSTANDIGEN
Kan een zelfstandige bij het OCMW terecht met zijn/haar problemen? In de raadszitting van januari 2014 besliste de Bredense OCMW-raad om een samenwerking aan te gaan met de VZW Efrem. Dit is een hulpverleningsorganisatie voor zelfstandigen met als doelgroep ondernemers en vrije beroepen die vast (dreigen te) lopen maar nog kunnen doorstarten, die hun zelfstandige activiteit dienen stop te zetten, gefailleerden en allen die omwille van een vroegere zelfstandige activiteit nog vragen hebben en/of problemen ondervinden.
 
WEEK VAN DE VRIJWILLIGERS
Als afsluiter van de Week van de Vrijwilliger organiseerde het OCMW-bestuur een luxe-ontbijt voor het vrijwilligersteam actief in het WZC Wackerbout.
 
HEEFT U RECHT OP EEN VERWARMINGSTOELAGE?
Als u één van de volgende brandstoffen gebruikt om uw woning te verwarmen, nl. huisbrandolie, verwarmingspetroleum type c of bulkpropaangas dan komt u misschien in aanmerking voor een verwarmingstoelage. Het OCMW kan dit voor u nagaan gezien u aan een aantal voorwaarden dient te voldoen.
 
BREDENSE OCMW-RAAD EINDIGT BEZOEKRONDE IN WANDELWEG
Eind november beëindigde de Bredense OCMW-raad zijn visitatieronde aan het OCMW met een werkbezoek aan de seniorenwoningen in de Wandelweg te Bredene. Na een bezoek aan het woonzorgcentrum, de serviceflats en de lokale opvanginitiatieven was nu ook de Wandelweg aan de beurt. De enthousiaste bewoners van de zes seniorenwoningen ontvingen de OCMW-raadsleden uiteraard op gepaste wijze.
 
DE SINT BEZOEKT WZC WACKERBOUT
Naar jaarlijkse traditie bracht de Sint afgelopen week ook een bezoek aan het WZC Wackerbout. Bewoners konden samen met hun kinderen en kleinkinderen genieten van de dolle fratsen van een clown. Uiteraard deed de Sint ook zijn boekje open over de fratsen en ondeugendheden van de aanwezigen. Lekkers en zoet kon ook niet ontbreken.
 
OCMW-VOORZITTERS REGIO OOSTENDE- BRUGGE EVALUEREN JAAR 2013
Op woensdag 27 november 2013 was er een bijeenkomst van alle OCMW-voorzitters van de regio Oostende - Brugge met als gastheer de heer Dirk De Fauw, voorzitter van het OCMW Brugge. Er werd een balans opgemaakt van het jaar 2013 en een nauwere samenwerking tussen de OCMW's besproken.
 
OCMW BREDENE DRAAGT WITTE LINTJES
'Thuis' hoort een veilige plaats te zijn. Maar voor veel vrouwen, mannen en kinderen is dit niet zo... De Provincie West-Vlaanderen voert sinds 1991 een actief beleid ter bestrijding van intrafamiliaal geweld. In dit kader wordt er actie gevoerd van 25 november tot 6 december 2013.
 
10 JAAR LOKAAL OPVANGINITIATIEF
Op 02 april 2003 opende het OCMW van Bredene zijn eerste lokaal opvanginitiatief (LOI) voor asielzoekers. Dit LOI huisvest 9 alleenstaande mannen, die in een asielprocedure zitten. Het 10 jarig bestaan van het lokaal opvanginitiatief ging niet onopgemerkt voorbij.
 
IN DE KIJKER: VRIJWILLIGERS GEZOCHT!
Eén miljoen vrijwilligers maken van Vlaanderen een sociale en betrokken samenleving. Onze 60 vrijwilligers van WZC Wackerbout helpen daar graag aan mee !
 
WACKERBOUT TE GAST OP CAMPING 'TER HOEVE'
Een 60-tal bewoners werd vorige week getrakteerd op een oliebolfestijn. In de hangar van Camping 'Ter Hoeve' werd Wackerbout immers uitgenodigd door de ouders van één van onze ergotherapeuten in het woonzorgcentrum. Het werd een geslaagde namiddag...
 
JONG GEWELD IN HET WZC WACKERBOUT
Jeugdopbouwerk en WZC Wackerbout sloegen de handen in elkaar om een namiddag uit te werken waarbij jongeren en hun leefwereld letterlijk het woonzorgcentrum werden binnen gebracht. Het resultaat was een toffe namiddag voor jong en oud.
 
BREDENE LANCEERT 10de PAMPERBANK
Een kind gebruikt gemiddeld 5.000 luiers tot het zindelijk is. De aankoop van luiers voor baby’s en jonge kinderen neemt een forse hap uit het budget van kwetsbare gezinnen. Curieus Bredene & het OCMW willen die nood lenigen en hebben op 10 juli de Pamperbank gelanceerd.
 
FAMILIE TROEF IN WZC WACKERBOUT
Jaarlijks wordt in het WZC Wackerbout een familiedag georganiseerd. Familie en betrokkenheid van hen in de zorg wint immers steeds meer aan belang.
 
TUINFEEST VOOR DUINENZICHTERF
Het serviceflatcomplex Duinenzichterf van het OCMW Bredene is sinds anderhalf jaar geopend en draait op volle toeren. Vrijdag 21 juni 2013 organiseerde het OCMW-bestuur opnieuw een gezellig tuinfeest voor de bewoners.
 
DAG VAN DE SCHOONMAAK: OOK IN HET OCMW BREDENE
Donderdag 20 juni 2013, werden de medewerkers van de logistieke diensten van het OCMW Bredene verrast met een kleine attentie.
 
SOCIAAL VERHUURKANTOOR VEROVERT HUURMARKT
“Laat uw eigendom u niet los? Verhuur gerust aan een Sociaal Verhuurkantoor”, dat is de campagneslogan waarmee het sociaal verhuurkantoor Koepel Bredene zich extra in de kijker zet. Verhuren via een sociaal verhuurkantoor heeft vele voordelen voor eigenaars. De sector is dan ook in steile opmars. Steeds meer eigenaars vinden de weg naar het sociaal verhuurkantoor.
 
VADERDAG IN HET WZC WACKERBOUT
Donderdag 6 juni 2013 werden de bewoners naar aanleiding van Vaderdag verwend met een heerlijke en feestelijke buffetmaaltijd.
 
TEGEMOETKOMING IN HUURPRIJS VOOR WOONBEHOEFTIGE HUURDERS AANGEPAST
Sinds 1 mei is de tegemoetkoming in de huurprijs voor woonbehoeftige huurders aangepast aan de gezondheidsindex. De basisbedragen van de huursubsidie worden hierdoor verhoogd.
 
BREDENSE OCMW-RAADSVERKIEZINGEN GOEDGEKEURD DOOR RAAD VAN STATE
De Raad van State heeft in zijn arrest van 14 mei geoordeeld dat de verkiezing van de Bredense OCMW-raad rechtsgeldig is en dat deze verkiezing bijgevolg niet dient overgedaan.
 
OCMW BREDENE VERWELKOMT NIEUWE MEDEWERKERS
Opnieuw mochten we een aantal nieuwe medewerkers verwelkomen in onze organisatie. Het OCMW- bestuur houdt eraan van naderbij kennis te maken met deze mensen en hen van harte welkom te heten.
 
DAG VAN DE VERPLEGING 12 MEI 2013
Niet alleen de mama’s worden op zondag 12 mei 2013 in de bloemetjes gezet, maar ook de verpleging verdient een extra schouderklopje naar aanleiding van de Internationale Dag van de Verpleging.
 
ONTBIJTBUFFET VOOR MOEDERDAG
In het WZC Wackerbout te Bredene was het op 8 mei 2013 aangenaam wakker worden voor alle bewoners in het woonzorgcentrum met de geur van vers brood en gebakken eitjes. Zij werden immers getrakteerd op een uitgebreid ontbijtbuffet ter gelegenheid van moederdag.
 
VLAAMS VERHUURPLAN VOOR HUURDER EN VERHUURDER
Wat is de gangbare huurprijs voor uw huurwoning? Op welke premies kan ik als verhuurder een beroep doen? Wat zijn de voordelen van verhuren via het sociale verhuurkantoor? Het antwoord op deze en andere vragen wordt gebundeld in het Vlaamse verhuurplan.
 
DINER EN DANS VRIJWILLIGERS
Om haar team van vrijwilligers in de bloemen te zetten, organiseerde het OCMW Bredene op vrijdag 5 april 2013 een diner en dans. Naar jaarlijkse gewoonte biedt dit initiatief de gelegenheid om deze waardevolle vrijwillige medewerkers in het WZC Wackerbout te bedanken voor hun betrokkenheid en inzet.
 
JONGEREN BEREID OM OUDEREN IN HUIS TE NEMEN?
Uit een rondvraag van Radio 2 en Zorgnet Vlaanderen blijkt dat de helft van de Vlaamse jongeren bereid is hun bejaarde ouders in huis te nemen. Maar is dat ook hetgeen wat de ouderen willen? En wat is de motivatie van de jongeren?
 
GOED GEREGELD=GELD GESPAARD
Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) lanceert handige website met rechten, plichten en tips rond water.
 
MEER MOBIEL: IEDEREEN OP WEG
De wegwijzer naar alle vervoersmogelijkheden voor mensen die minder mobiel zijn. Www.meermobiel.be is de informatiebron om te weten wat er bestaat op vlak van dienstverlening, tegemoetkomingen, kortingen of voorrangskaarten voor mensen met een mobiliteitsbeperking.
 
SENSIBILISERINGSCAMPAGNE ROND PATIENTENRECHTEN
Sinds 2002 beschikt België over een wet betreffende de rechten van de patiënt. Deze wet heeft als hoofddoel het contact tussen zorgverlener en patiënt te verbeteren. Duidelijke communicatie en transparantie zijn immers noodzakelijk voor een goede relatie. Alleen zijn patiënten hier nog te weinig van op de hoogte.
 
NIEUWE OCMW -RAAD
Op maandag 7 januari 2013 werd ook in Bredene de nieuwe OCMW-raad geïnstalleerd. Vanaf heden leidt Jacques Deroo alles in goede banen bij het OCMW als nieuwe OCMW-voorzitter. De nieuwe ploeg mandatarissen legde de eed af als raadslid en is klaar om de komende zes jaar de nodige uitdagingen aan te gaan binnen de OCMW-raad.
 
WZC WACKERBOUT IN VOLLE KERSTSTEMMING
Naar jaarlijkse traditie organiseerde het animatieteam ook dit jaar een sfeervolle kersthappening voor de bewoners en hun familie in het WZC Wackerbout
 
MOEILIJKHEDEN BIJ HET BETALEN VAN DE HUISARTS?
Het systeem betalende derde huisartsen is er op gericht mensen minder te laten betalen voor hun gezondheidszorgen. Mensen die geen verhoogd tarief hebben, kunnen toch vragen aan de huisarts om enkel het remgeld te betalen.
 
SOCIAAL HUIS ORGANISEERT UITSTAP NAAR 'MARKTSPORT' BRUGGE
Marktsport is een recreatieve sportinstuif voor jongeren tussen 8 en 18 jaar. Op verschillende plaatsen in het hartje van Brugge kunnen de jongeren op 30 oktober 2012 proeven van leuke, inspannende en spannende sporten. Ook schaatsen in het Boudewijnpark of zwemmen in het olympisch zwembad van de Provincie behoren tot de mogelijkheden.
 
Kids@Wackerbout
Woensdag 17 oktober organiseerde WZC Wackerbout voor de eerste maal een heuse "kidsparty". Deze namiddag werd georganiseerd in navolging van andere lopende projecten met kinderen, zoals het schoolproject waarbij Bredense scholen op bezoek komen in het woonzorgcentrum en er een leuke interactie ontstaat tussen de bewoners en de leerlingen.
 
WZC WACKERBOUT MEETS BKO BREDENE
Op 26 september 2012 brachten een aantal bewoners van het WZC Wackerbout een bezoek aan de Buitenschoolse Kinderopvang van de gemeente. Het animatieteam probeert hierdoor niet enkel met hun initiatieven de buitenwereld "binnen" te halen, maar ook de gebeurtenissen "in de buitenwereld" zoveel als mogelijk nog actief door de bewoners te laten beleven.
 
WELKOM AAN 'T ZEETJE: FAMILIEDAG WZC WACKERBOUT
Afgelopen zondag 23 september 2012 werd opnieuw een geslaagde familiedag georganiseerd in het WZC Wackerbout. De bewoners werden uitgenodigd om samen met hun familie een gezellige dag vol lekkernijen en animatie te beleven.
 
VRIJWILLIGERS WZC WACKERBOUT BEZOEKEN LUCHTHAVEN VAN ZAVENTEM
Vrijwilligers vormen een onmisbare versterking in de dagelijkse werking van het WZC Wackerbout te Bredene. Een groep van zo’n 60 vrijwilligers zetten zich dagelijks, wekelijks of sporadisch in binnen verschillende facetten van het Woon-en Zorgcentrum. Er wordt o.a. beroep gedaan op vrijwilligers in het kader van de koffiebedeling, de wandelingen, de misviering en ondersteuning in de animatie in het algemeen. Het OCMW- bestuur bedankte het team vrijwilligers naar jaarlijkse traditie met een mooie verrassingsdaguitstap.
 
SERVICEFLATCOMPLEX DUINENZICHTERF OPENT TUIN
Vrijdag 29 juni was het feest in het Serviceflatcomplex Duinenzichterf van het OCMW Bredene. De omgevingswerken werden immers zo goed als beëindigd binnen de afgesproken timing. Dit nodigde uit om de tuin dan ook samen met de bewoners officieel in te huldigen.
 
CAFE PARIS MEDEWERKERS IN EEN NIEUWE OUTFIT
In Café Paris in het WZC Wackerbout wordt men voortaan in heuse Parijse loungestijl bediend. Vorige week werden de medewerkers van het Café immers letterlijk in een nieuw kleedje gestoken.
 
PROVINCIEGOUVERNEUR CARL DECALUWE BEZOEKT BREDENE
De gemeente Bredene nodigde Carl Decaluwé uit voor een werkbezoek. Dinsdag 12 juni 2012 werden uiteenlopende thema’s besproken: de preventiecontracten, de toestand van het Maertensas, de veiligheid op het strand, Beaufort.
 
LOKAAL OPVANGINITIATIEF BREDENE OP DE FIETS
Maandag 11 juni 2012 ontving het OCMW Bredene uit handen van OCMW-voorzitter Franky De Block uit Oostende 5 extra fietsen voor de bewoners van het Lokaal Opvanginitiatief Bredene.
 
VRIJWILLIGERS WZC WACKERBOUT ONTVANGEN SOCIALE PLUIM 2011-2012
De "Sociale Pluim" wordt aan personen, instellingen of organisaties uitgereikt, die in de gemeente Bredene een bijzondere bijdrage hebben geleverd op sociaal gebied. De Raad van bestuur van de vzw BONO, die nu voor dit initiatief instaat, heeft de vrijwilligers van het woonzorgcentrum Wackerbout verkozen tot laureaten van 2011- 2012.
 
DIAMANTEN HUWELIJKSJUBILEUM IN WZC WACKERBOUT
Bewoner Emile Van Langenhoven en zijn echtgenote Esther uit Bredene vierden op 7 juni 2012 hun diamanten huwelijksverjaardag in het woonzorgcentrum Wackerbout.Het jubileum werd gevierd in aanwezigheid van familie en bewoners van de afdeling RVT 2, waar Emile verblijft. Het echtpaar ontving felicitaties van het College van Burgemeester en Schepenen.
 
'DE BLAUWE SLUIS' SCHENKT POOLBILJART AAN SERVICEFLATCOMPLEX DUINENZICHTERF
Het OCMW Bredene heeft het genoegen een poolbiljart in ontvangst te mogen nemen als schenking uit handen van De heer Koen Kerckhof bekend als de eigenaar van de onlangs vernieuwde Bredense zaak “De Blauwe Sluis”. De biljarttafel is bestemd voor de polyvalente zaal in de serviceflats.Zo zullen onze bewoners daar samen een balletje kunnen schieten. Een mooi maar vooral sociaal gebaar!
 
MODESHOW IN WZC WACKERBOUT
Tweemaal per jaar organiseert woonzorgcentrum Wackerbout een verkoopnamiddag en modeshow voor de residenten en hun familie. Vrijwilligers fungeren als mannequins en tonen de nieuwste trends op de " catwalk". De kledij wordt verzorgd door modehuis Harry Kerckhof.
 
KUNSTPROJECT WZC WACKERBOUT
Op woensdag 25 april vond de derde editie plaats van het project “ Bewoners maken Kunst “. Dit project steunt op een nauwe samenwerking tussen de Bredense Kunstacademie en de bewoners van het WZC Wackerbout. Deze keer was het de beurt aan de groep 6 tot 8 jarigen onder leiding van juf Nicole Knockaert.
 
RUIM 58% VAN DE GEZINNEN STAPT OVER NA GROEPSAANKOOP EN BESPAART GEMIDDELD 278 EURO
Maar liefst 26.080 gezinnen (zo’n 58,5 %) gingen effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers van de groepsaankoop groene energie en gas die de Provincie West-Vlaanderen organiseerde. Daarvan stapten 19.719 gezinnen (65,14 %) nooit eerder over naar een andere leverancier. De hoogste besparing bij de gezinnen bedraagt 1.762 euro, de gemiddelde besparing 278 euro.
 
LANCERING WEBSITE OMGAAN MET BRANDWONDEN.BE DOOR VZW OSCARE
De meeste ongevallen met brandwonden gebeuren thuis. Toch kunnen eenvoudige voorzorgsmaatregelen de gevaren verminderen. Jaarlijks lopen zo'n 120.000 mensen (1,2% van de bevolking) brandwonden op. Met de lancering van deze website speelt Oscare vzw in op een groeiende vraag naar laagdrempelige informatie over brandwonden.
 
BREDENS CARNAVAL COMITE HOUDT HALT AAN WZC WACKERBOUT
Vrijdagavond 30 maart 2012 was het een leuke drukte rond het WZC Wackerbout. Het Bredense Carnaval Comité verzorgde immers een bezoekje aan de bewoners van het woonzorgcentrum. Met hun kleurige praalwagens en leden in vol ornaat reden ze rond het gebouw om dan ook even halt te houden ter hoogte van Café Paris.
 
LEEN AAN MAX. 2% VOOR ENERGIEBESPARENDE INVESTERINGEN AAN UW WONING
Energie verbruiken neemt vandaag een grote hap uit het gezinsbudget. Je kan flink wat besparen op je energiefactuur. Je woning isoleren, het plaatsen van een condensatieketel, zonneboiler, hoogrendementsbeglazing... het zijn allemaal maatregelen die ervoor zorgen dat er heel wat minder energie verbruikt wordt en de factuur drastisch daalt. Deze investeringen kosten echter ook geld. Wie niet onmiddellijk over het nodige budget beschikt, kan nu goedkoop lenen om energiebesparende investeringen uit te voeren.
 
PROVINCIE STELT WEBSITE AANBOD KORTVERBLIJF VOOR
Sinds donderdag 1 maart 2012 kunnen mantelzorgers, professionele zorgverleners, ouderen enz. via de website www.kortverblijven.be gemakkelijker op zoek gaan naar een tijdelijke opvang voor een zorgbehoevende oudere in een centrum voor kortverblijf.
 
BEWONERS MAKEN KUNST
Het project " bewoners maken kunst " werd opgestart in 2011 onder impuls van oud OCMW-voorzitter Jacky Maes. Dit project steunt op een onderlinge samenwerking tussen de Bredense Kunstacademie en WZC Wackerbout
 
NIEUWE MEUBELS VOOR WZC WACKERBOUT
Op 20 maart 2012 was het een drukte van jewelste binnen het woonzorgcentrum want er werd nieuw meubilair geleverd.
 
DE ZANDLOPERTJES OP BEZOEK IN WZC WACKERBOUT
In het kader van een schoolproject waarbij maandelijks een Bredense school op een interactieve manier een bezoek brengt aan WZC Wackerbout, mochten de bewoners op donderdag 8 maart 2012 de zandlopertjes ontvangen.
 
DAG VAN DE ZORG: EINDFEEST LEERWERKSTAGE WZC WACKERBOUT
Ter gelegenheid van de Dag van de Zorg op 18 maart 2012 werd er in het WZC Wackerbout gekozen om het eindfeest van de leerwerkstage van de laatstejaarsstudenten verpleegkunde verbonden aan het Vesaliusinstituut symbolisch op deze dag te plannen.
 
STUDENTEN NEMEN OVER...
In het kader van een leerwerkstage zijn studenten van het 3de jaar verpleegkunde van het Vesaliusinstituut te Oostende op maandag 5 maart 2012 gestart met de tijdelijke overname van een volledige afdeling RVT in het Woonzorgcentrum Wackerbout Bredene. Het opzet is uniek voor de regio. 16 studenten maken op deze manier in realiteit kennis met het runnen van een afdeling van een rust- en verzorgingstehuis.
 
OCMW BREDENE IN TOP 5 PAPIEREN INSCHRIJVINGEN GROEPSAANKOOP GROENE ENERGIE
In het kader van de organisatie van de groepsaankoop groene energie georganiseerd door de provincie West- Vlaanderen werd de medewerking van de gemeenten en OCMW's gevraagd. Dit resulteerde in een vlotte samenwerking en een goed resultaat.
 
PENDELDIENST GEORGANISEERD DOOR GEMEENTE BREDENE NAAR DE MARKT VOOR DE SERVICEFLAT BEWONERS
Het gemeentebestuur Bredene doet er alles aan om de bereikbaarheid van de wekelijkse markt te verbeteren. Sinds 4 januari 2011 werd ervoor gezorgd dat er op dinsdag een marktpendelbus senioren van en naar de markt brengt. Het gemeentebestuur breidt deze diensverlening nu ook uit naar de bewoners van de serviceflats.
 
INDEXATIE INKOMENSGRENS VERWARMINGSTOELAGE STOOKOLIEFONDS VANAF 1 februari 2012
Personen die vanaf 1 februari 2012 huisbrandolie aankopen, kunnen opnieuw een verwarmingstoelage verkrijgen.
 
HULDE AAN JACKY MAES
Nu we het nieuwe jaar 2012 zijn ingestapt werden alle personeelsleden van OCMW en gemeente Bredene uitgenodigd voor een nieuwjaarsreceptie in MEC Staf Versluys op 9 januari 2012. Dit jaar kreeg de receptie echter een speciaal karakter...
 
NOMINATIE DIENSTENBEDRIJF BOD DOOR VOKA
Dienstenbedrijf BOD werd door VOKA genomineerd als verdienstelijk bedrijf. Op "Ondernemend Oostende", de nieuwjaarsreceptie van VOKA en het Economisch Huis Oostende, wordt elk jaar een verdienstelijke handelaar of bedrijf bekroond. Dienstenbedrijf Bredene-Oudenburg- De Haan is één van de tien genomineerden. De leden van Perskring Oostende verkiezen de winnaar.
 
WISSEL VOORZITTERSCHAP OCMW BREDENE
Op 31 december 2011 was de heer Jacky Maes van rechtswege ontslagnemend als OCMW-voorzitter. Hij wordt per 01 januari 2012 opgevolgd door de heer Patrick Bolle.
 
SERVICEFLATCOMPLEX OFFICIEEL INGEHULDIGD
Afgelopen zaterdag 19 november werd de recentste realisatie van het OCMW Bredene, het serviceflatcomplex Duinenzichterf, officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Minister van Staat Johan Vande Lanotte, de OCMW- voorzitter, -secretaris en -raadsleden, burgemeester en schepenen. Ook de bewoners zelf en de omwonenden waren present. Wat startte als een wens binnen het ouderenbeleid groeide uit tot een mooie realisatie binnen de gemeente Bredene.
 
OCMW-BESTUUR BONDGENOOT VAN HET PLATFORM " DAG ZONDER KREDIET-LEVEN ZONDER SCHULDEN"
Traditioneel organiseert het platform "Dag Zonder Krediet" op de laatste zaterdag van november acties in hoofdzaak bedoeld om het brede publiek te sensibiliseren voor de gevaren van 'gemakkelijk' krediet. De OCMW- voorzitter Jacky Maes wenst met de OCMW- raad de aanbevelingen van het Platform “Dag zonder krediet- leven zonder schulden” te onderschrijven. Tevens wenst het bestuur deel te nemen aan het provinciaal actie-en persmoment van het Platform op zaterdag 26 november 2011.
 
BROCHURE: sociale maatregelen voor wie elektriciteit en gas koopt
We rekenen energie voor verwarming, verlichting en huishoudtoestellen tot onze basisbehoeften. Elke Vlaming kan kiezen bij welke leverancier hij aardgas, stookolie of elektriciteit aankoopt. De netbeheerders van het elektriciteits- en aardgasnetwerk realiseren dag en nacht via hun distributienetten een probleemloze levering aan huis en correcte metingen van het verbruik. De energiekosten die samenhangen met ons basiscomfort maken onderdeel uit van elk gezinsbudget. Voor heel wat gezinnen wegen deze kosten echter serieus door. Een koude winter zoals deze doet de facturen verder oplopen.
 
DIGITAAL AANVRAGEN KORTVERBLIJF WACKERBOUT
Sinds 25 mei 2009 kan iedereen die over een internetaansluiting beschikt via digitale weg een aanvraag tot opname van de kamer voor kortverblijf in het rusthuis Wackerbout aanvragen. U dient hiervoor enkel te surfen naar www.west-vlaanderenbe/kortverblijf
 

CONTACT

OCMW BREDENE

INTRANET