Lokaal Dienstencentrum
 
 

Bij het lokaal dienstencentrum kan u terecht met vragen over thuiszorg en/of kan u meedoen aan allerlei activiteiten of vormingen.

Het hoofddoel is sociale isolatie tegengaan. Het lokaal dienstencentrum is een plaats waar ontmoeting en gewoon “zijn” centraal staan.

 

Wat?

Het lokaal dienstencentrum …

•             Is een ontmoetingsplaats.

Ook al heeft men een netwerk, toch kan iemand zich nog steeds alleen en geïsoleerd voelen. Een daginvulling en mensen om zich heen zorgen ervoor dat iemand deel uitmaakt van een community, erbij hoort. Door de lokale opdracht en het laagdrempelige karakter van de activiteiten is het lokaal dienstencentrum een ideale partner in de strijd tegen de mogelijke vereenzaming van ouderen in de buurt.

 

•             biedt hulp aan bij activiteiten uit het dagelijkse leven.

Op die manier wil het centrum de gebruikers helpen om zo lang mogelijk thuis te wonen. De gebruiker kan er bv. een warme maaltijd eten, buurthulp krijgen, … Vanuit deze preventieve rol streeft men ernaar om kwetsbare mensen zo lang mogelijk thuis te ondersteunen en kwaliteitsvol in hun vertrouwde buurt te laten wonen en leven.

 

•             is een belangrijke draaischijf tussen de informele en formele zorg.

Door samen te werken met diverse verenigingen of partnerschappen aan te gaan met zorgverstrekkers kan het lokaal dienstencentrum inspelen op de noden die leven in de buurt.  Door de lokale opdracht en het laagdrempelige karakter van de activiteiten is het lokaal dienstencentrum een ideale partner in de strijd tegen de mogelijke vereenzaming van ouderen in de buurt.

 

•             gaat op zoek naar de talenten bij mensen en zet deze talenten actief in binnen de eigen werking.

Samen met vrijwilligers krijgt het aanbod van het dienstencentrum vorm. Bovendien is vrijwilligerswerk een manier om ouderen te activeren en hun waardevolle kennis in te zetten.

 

Voor wie?

•             ouderen

•             personen in een beginnende zorgsituatie

•             mantelzorgers

•             kwetsbare mensen

•             iedereen die nood heeft aan een babbel en gezelschap

Er is geen leeftijdsgrens voor de activiteiten en/of vormingen (tenzij anders aangegeven). Ook hoef je niet gedomicilieerd te zijn in Bredene.

Iedereen is welkom.


 
 

CONTACT

OCMW BREDENE

INTRANET