Lokaal Dienstencentrum
 
 

Dienstencentrum uit de startblokken

Met de opening van het lokaal dienstencentrum wil Bredene ervoor zorgen dat de kwestbare inwoners niet in een sociaal isolement geraken.  Het eerste dienstencentrum van Bredene bevat een buurtrestaurant. Dit start  op heel korte termijn op.
Maar er worden binnenkort ook informatieve activiteiten zoals voordrachten, vorming op maat, aanbieden van hygiënische zorg,… georganiseerd.  De werking van het lokaal dienstencentrum moet er dus niet alleen voor zorgen dat vereenzaming wordt aangepakt, er is ook een sterke preventieve functie waarbij kwetsbare personen bv. (ouderen met een beginnende zorgbehoefte, alleenstaanden, enz.) centraal staan.
Het lokaal dienstencentrum moet buurtgericht werken en inspelen op de noden die zich stellen.

We zoeken vrijwilligers!
 
Het Lokaal Dienstencentrum kan niet zonder vrijwilligers. Dit kunnen studenten zijn, actieve gepensioneerden, professionelen die in hun vrije tijd hun specifieke vaardigheden aanbieden, mensen die in de buurt wonen, mensen die graag anderen helpen,… 
 
Zin om mee te werken aan dit nieuwe avontuur, contacteer dan centrumleidster Joyce Hubrouck via 059 33 97 70 of mail naar joyce.hubrouck@ocmwbredene.be.


 
 

CONTACT

OCMW BREDENE

INTRANET