Lokaal DIenstencentrum
 
 
In het voorjaar 2020 start het lokaal bestuur met de werking van een LOKAAL DIENSTENCENTRUM.
Je zal dit dienstencentrum kunnen vinden in en op de site van het WZC Jacky Maes, Duinenstraat 106.
 
 
Een lokaal dienstencentrum heeft een sterke preventieve functie, waarbij personen met een beginnende zorgbehoefte centraal staan. Het lokaal dienstencentrum moet ook bijzondere aandacht besteden aan sociale netwerking en de preventie van vereenzaming.

De lokale dienstencentra organiseren activiteiten van algemeen informatieve, vormende en recreatieve aard, bieden van hygiënische zorg, warme maaltijden, boodschappenhulp, buurthulp en nemen of ondersteunen initiatieven die de mobiliteit van de gebruikers tot stand brengen of verhogen.

Lokale dienstencentra kunnen ook een doorverwijs-, informatie- en coördinatiefunctie vervullen. Ze kunnen de activiteiten en de diensten die ze aanreiken zelf organiseren of daarvoor samenwerken met bestaande initiatieven. Een lokaal dienstencentrum moet minimum 32 uur per week open zijn en moet geleid worden door een centrumleider. Erkende lokale dienstencentra krijgen een werkingstoelage van de Vlaamse Gemeenschap.
 
Wij zijn volop deze dienstverlening aan het klaarstomen. Straks leest u op deze website alles over het aanbod, de mogelijkheden en voorwaarden. Wij houden u graag op de hoogte!
 
 

CONTACT

OCMW BREDENE

INTRANET