Dagverzorgingscentrum


 
Vanaf 1 juli 2020 wordt onze dienstverlening uitgebreid met een DAGVERZORGINGSCENTRUM op de woonzorgcampus Jacky Maes.
 
Het centrum bevat een aangename leefruimte, een keuken, een rustruimte, aangepast sanitair en een zonnig terras. Het dagverzorgingscentrum zal plaats bieden aan 15 gebruikers. Zij kunnen elke werkdag van 8 tot 17:00 uur van kwaliteitsvolle zorg genieten. Een professioneel team van paramedici, verpleeg- en zorgkundigen staat klaar, om de gasten een of meerdere dagen in de week, in optimale omstandigheden te verzorgen.

Een dagverzorgingscentrum richt zich tot zorgbehoevende senioren die nog zelfstandig of met familie thuis wonen. Deze senioren kunnen echter tijdens de dag ondersteuning gebruiken op het gebied van maaltijden, verzorging, verpleging, toezicht op inname van geneesmiddelen,… Maar het kan ook dat deze senioren nood hebben aan een zinvolle dagbesteding of fijne sociale contacten.

De dagprijs bedraagt 23.03 euro voor een volledige dag.
In de dagprijs zijn volgende zaken inbegrepen: hulp en begeleiding bij dagdagelijkse taken, verpleegkundige zorgen, indien gewenst een bad of douche, incontinentiemateriaal, middagmaal, water en koffie, ergotherapie en animatie, activiteiten voor een zinvolle dagbesteding. Enkele voorbeelden: verse soep maken, de krant lezen, stoeldansen, creatief met kleuren, ontdekken van muziek, genieten van welness activiteiten,… 
Deelnemen aan de overkoepelende activiteiten op de woonzorgcampus is ook mogelijk.

Mits betaling van een supplement kan men ook gebruik maken van de cafetaria, kapper, pedicure, vervoer, wasserij, dokter- en medicatiekosten,..

Alle aanvragen moeten volledig en schriftelijk worden ingediend. De bijgevoegde KATZ schaal wordt ingevuld door de huisarts. U kan het aanvraagformulier hieronder bekijken.

Wenst U meer informatie of wil U een aanvraag indienen tot dagopvang?

Neem contact op met Nele Nobels, coördinator dagverzorgingscentrum
via e-mail info@ocmwbredene.be of telefonisch 059/33 97 70.
 
 
 
Gerelateerde bestanden
Bestandbrochure DVC Jacky Maes
Bestandaanvraagformulier DVC

CONTACT

OCMW BREDENE

INTRANET