Dagverzorgingscentrum
 
 
In het voorjaar 2020 wordt onze dienstverlening uitgebreid met een DAGVERZORGINGSCENTRUM. Dit centrum zal plaats bieden voor 15 gebruikers, waarvan 5 plaatsen in het kader van een bijkomende erkenning voor de opvang van zorgafhankelijke personen.
 

Een dagverzorgingscentrum biedt overdag opvang en verzorging aan ouderen. Het centrum neemt dus tijdelijk de opvang en zorg over van de mensen die normaal thuis voor u zorgen (mantelzorgers of thuisverplegers). Al wie 65 jaar of ouder is, kan terecht in een dagverzorgingscentrum.

U kunt als oudere een of meerdere dagen per week naar een dagcentrum gaan. Het personeel in het centrum zal u helpen bij het wassen en de verzorging. Het centrum organiseert activatie-, revalidatie- en ontspanningsactiviteiten en u vindt er sociale contacten.

Blijft u er de hele dag, dan kunt u er ook warm eten. Het dagcentrum maakt deel uit van het woonzorgcentrum.

Een dagverzorgingscentrum biedt zo een oplossing voor als u thuis wilt blijven wonen, maar niet elke dag iemand hebt die bij u langs kan komen voor verzorging of andere ondersteuning. U kunt in een dagverzorgingscentrum ook terecht voor zorg- en dienstverlening die bij u thuis niet kan worden aangeboden.
 
Straks leest u op deze website alles over de voorwaarden, aanvraagprocedure enz. Wij zijn hier volop mee bezig en houden u graag op de hoogte.
 

CONTACT

OCMW BREDENE

INTRANET