EERSTE OOGST VOLKSTUINTJE SOCIALE KRUIDENIER BINNEN
Met trots mochten de vrijwilligers van 't Groot Verschil sociale kruidenier hun eerste oogst binnen halen op hun volkstuintje! Aan het begin van de zomer zullen de klanten een leuk extraatje kunnen genieten vers van het veld.
 
Sinds begin april zijn een aantal vrijwillige medewerkers en klanten van 't Groot Verschil sociale kruidenier aan de slag gegaan op een perceel van de volkstuintjes in Bredene. Het perceel werd klaar gestoomd voor het planten van diverse groenten.
 
Met veel liefde en door een mooie samenwerking konden de betrokken klanten en vrijwilligers deze week hun eerste oogst presenteren. 
 
De sociale kruidenier zet hiermee echt in op creëren van sociale meerwaarde voor zijn bezoekers en vrijwilligers. Door samenwerkingen op te starten en in te zetten op groepswerking ontstaat sociale cohesie en netwerk en worden talenten ontdekt en gestimuleerd. Bovenal gaat het ook om het creëren van positieve ervaringen voor kwetsbare personen om hen terug in hun krachten te krijgen.
Op die manier lenigen we met de sociale kruidenier niet alleen belangrijke materiële directe noden, maar geven we de klanten ook groeikansen. 
 
Dit laatste moeten we zelfs heel letterlijk nemen als het gaat om de samenwerking met de Volkstuintjes.
De oogst zal verdeeld worden via de sociale kruidenier of verwerkt worden in een lekker soepje. 
 
 
 

CONTACT

OCMW BREDENE

INTRANET