DE SPRINGPLANK: NIEUWE UPDATE RECHTENVERKENNER
Bij het begin van het nieuwe schooljaar zorgde De Springplank voor een update van de rechtenverkenner voor gezinnen in Bredene. Voor veel mensen is de drempel naar het Sociaal Huis nog te groot. Via “De springplank” willen we daar een stuk aan tegemoet komen.
De nieuwe rechtenverkenner kan je in PDF versie terugvinden door hier te klikken. 

Onze doelgroep: (kansarme)gezinnen met kinderen woonachtig te Bredene.

Gezinnen die gebaat zouden zijn met een begeleiding maar die op vandaag de stap naar het Sociaal huis niet kunnen of willen zetten, gezinnen waar er probleemsituaties rond kinderen zijn,… kunnen aangemeld worden bij “De springplank.”
 
Een probleemsituatie kan allerlei zijn, dit hoeft niet enkel over financiële problemen te gaan.
Vb.: een ouder die ondersteuning wil, administratieve hulpverlening, openstaande schoolfacturen, problemen rond kleuterparticipatie, kledij van de kinderen die niet aangepast is aan het seizoen, kinderen die niet meegaan op uitstap omdat de ouders dit niet kunnen betalen, problemen rond huisvesting, informatie over de pamperbank, ...
 
Een melding kan zowel telefonisch of via mail maar is steeds met medeweten en mits akkoord van het betreffende gezin.
Met deze melding treden wij in contact met het betreffende gezin via huisbezoeken of afspraak in het sociaal huis.  Enerzijds proberen we een oplossing te zoeken voor het aangegeven probleem.  Anderzijds gaan we tijdens de verschillende volgende gesprekken ook polsen naar andere gevoeligheden bv. financiële problemen, schulden, huisvesting,… , kijken we na of het gezin gebruik maakt van al hun rechten en proberen we de werking van het Sociaal Huis toe te lichten, met name waarvoor de mensen bij ons allemaal terecht kunnen.
 
Contactpersoon: Kim Castelein
Duinenstraat 106 8450 Bredene
059/33 97 70

kim.castelein@ocmwbredene.be

De hulpverlening is gratis.
 
De rechtenverkenner kan je niet alleen digitaal raadplegen hier op onze website. De folder is beschikbaar in het sociaal huis, huis van het kind, gemeentehuis, bibliotheek, enz.

 


 

CONTACT

OCMW BREDENE

INTRANET