10-DAAGSE GEESTELIJKE GEZONDHEID
Dat het niet altijd even goed gesteld is met de geestelijke gezondheid van de Vlaming weten we al langer. 1 op 3 Vlamingen krijgt zelfs ooit te maken met ernstige psychische problemen. Maar of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of psychische stoornissen, mensen durven het moeilijk ter sprake brengen. Er rust nog altijd een taboe op alles wat met geestelijke gezondheid te maken heeft.
Op 10 oktober wordt geestelijke gezondheid wereldwijd in de kijker gezet. In Vlaanderen gaan we echter een stapje verder en houden we een 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Onder het motto ‘Samen veerkrachtig’ zetten wij van 1 tot 10 oktober in op dit levensbelangrijke thema.
 
Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. Er komt dagelijks heel wat emoties op ons af. En dat kan veel van je vragen. Daarnaast hebben we de neiging om bij onszelf eerder de negatieve dan de positieve eigenschappen te zien. Om onszelf teveel druk op te leggen. Hoe komt het dat sommigen met die uitdagingen en druk beter omgaan dan anderen? Dat ligt aan je veerkracht. Jouw veerkracht bepaalt in hoeverre jij je kan aanpassen aan stress en tegenslag. Maar goed nieuws want zoals je een spier traint, kan je ook je veerkracht trainen.
 
 Van 1 tot 10 oktober worden in Vlaanderen tientallen ‘geestelijk gezonde’ acties georganiseerd. De acties gaan van wandelingen, workshops, infosessies, dans- en filmvoorstellingen tot een speeddate voor hulpverleners. Ze nodigen iedereen uit om stil te staan bij zijn of haar geestelijke gezondheid en die van anderen. Omdat we er dus nog altijd te veel over zwijgen en praten net een deel van de oplossing is.
 
Check zeker ook:
 
www.samenveerkrachtig.be
www.fitinjehoofd.be 
www.noknok.be (jongeren)
 
Hou vooral ook de facebookpagina van de gemeente Bredene en het sociaal huis Bredene in de gaten...
 
  
 

CONTACT

OCMW BREDENE

INTRANET