14-daagse van het Rode Kruis van 22 april om 8u tot 06 mei om 20u.
Het Rode Kruis is reeds tientallen jaren een evidentie in de gemeente. Ze zijn niet altijd zichtbaar, maar de vrijwilligers zijn er steeds als ze ergens nodig zijn.Dit jaar wordt de alom gekende sticker 60 jaar! Een fantastische gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbij mag gaan. En wat is er beter dan één verjaardag?

Twee verjaardagen natuurlijk! Studio 100 blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en laat daarom enkele van haar figuren de cover van de Rode Kruissticker sieren. De 14-daagse is de belangrijkste fondsenwerving voor de afdeling Bredene om haar werking draaiende te houden.

Corona heeft verleden jaar een diep gat geslagen in de inkomsten van het Bredense Rode Kruis wegens een tegenvallende 14-daagse en het wegvallen van alle preventieve diensten. Gelukkig konden ze in september rekenen op een goede lokale steunactie die het verlies enigszins beperkte. Niettemin moesten bepaalde investeringen on-hold worden gezet.

Maar het Rode Kruis blijft zich ook in deze moeilijke periode inzetten onder andere met hulp bij de bedeling van de mondmaskers, covidritten voor de dienst 100 en vanaf 2021 het afnemen van sneltesten in CLB-centra en hulp verlenen in het vaccinatiecentra. Als vrijwilligersorganisatie willen het Rode Kruis zich ook in de toekomst verder inzetten voor de gemeenschap. Daarom is het van groot belang dat de 14-daagse een succes mag worden.

Door de huidige coronapandemie is een stickersverkoop organiseren op kruispunten of aan winkelcentra niet mogelijk. Dit jaar verkopen een 16-tal handelaars de stickers, het Rode Kruis staat ook 2 dagen op de Bredense dinsdagmarkt en de Bredense scholen zullen bestelbriefjes meegeven met de leerlingen.

Ook online kunnen stickers aangekocht worden en dit vanaf 22 april op www.koopdesticker.be/bredene.  Deze bestellingen worden centraal behandeld en worden u via de post toegestuurd. Ze kosten dan 6,50€ verzending incl. (tot max 4 stickers/zending).

Meer info en alle verkooppunten vindt men terug op:
www.rodekruis.be/bredene of op facebook Rode Kruis-Bredene


HELP HET RODE KRUIS HELPEN en koop de Rode Kruis-sticker coronaveilig!

 

CONTACT

OCMW BREDENE

INTRANET