Generatie Rookvrij
Op werelddag zonder tabak, 31 mei, ondertekent Bredene het charter Generatie Rookvrij. Hiermee gaat het gemeentebestuur voor meer rookvrije plaatsen, vooral daar waar kinderen en jongeren komen. Want zien roken, doet roken. Met de actie ik blaas liever bellen dan rook vestigen verschillende organisaties de aandacht op de gevolgen van roken en het belang van rookvrije plaatsen.

Generatie Rookvrij wil ieder kind, geboren vanaf 2019, in elke fase van het opgroeien beschermen tegen tabaksrook, zodat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend wordt en niet-roken de norm. Tegelijkertijd wil men rokers stimuleren om te stoppen met roken en hen effectieve hulp aanbieden bij hun stoppogingen. De meeste rokers willen stoppen met roken en willen niet dat hun kinderen later gaan roken.

Ik blaas liever bellen dan rook
95% van de Belgen staat achter het recht om rookvrij op te groeien en 85% geeft aan zich te willen inzetten voor Generatie Rookvrij. Iedereen kan een bijdrage leveren om het ambitieuze doel van een rookvrije generatie. Namen organisaties tonen hun engagement door bellen te blazen en dit te posten via sociale media met de hashtag #generatierookvrij. 

De toekomst
Gaat jouw sportclub, jeugdbeweging, school, event,… ook voor een rookvrije generatie? Bredene biedt gratis ondersteuning om van jouw plek een rookvrije omgeving te maken.

Elk jaar op 31 mei zet Bredene een nieuwe rookvrije plek in de kijker. Zo gaan we stapsgewijs naar een gezond(er) Bredene. 
 

CONTACT

OCMW BREDENE

INTRANET