WEEK VAN DE VRIJWILLIGERS IN HET WZC WACKERBOUT: EEN VERSLAG
In het WZC Wackerbout is er een fantastisch team van zo'n 58 vrijwilligers actief in verschillende aspecten van het zorgen voor en verzorgen van de bewoners op de verschillende afdelingen. In de officiƫle week van de vrijwilligers die liep van 4 tot en met 9 maart 2012 koos het bestuur van het OCMW Bredene er resoluut voor deze belangrijke groep uitvoerig in de watten te leggen. Een overzicht...
Vrijwilligers vormen een onmisbare pijler binnen WZC Wackerbout. Hun dagdagelijkse inzet wordt niet alleen door de bewoners maar ook door het bestuur gewaardeerd. Vrijwilligers zijn een aanvulling op het totale zorgpakket en ze werken mee aan een "open huis".
 
Tijdens de week van de vrijwilligers viel volgende aangename programma te beurt aan de geïnteresseerde vrijwilligers:
- Dinsdag 6 maart organiseerde het animatieteam een grote "wedden dat show". Het werd een spannende quiz waar gokken, handvaardigheid en kennis centraal stonden. De verschillende vrijwilligersdisciplines namen het strijdlustig tegen elkaar op om de felbegeerde titel van "Wedden dat Kampioen 2012".
 
- Vrijdag 9 maart konden de vrijwilligers genieten van een verwennamiddag. We nodigden studenten schoonheidsspecialisatie van het Ensorinstituut uit om onze vrijwilligers te trakteren op een manicure, pedicure of gezichtsmassage. Dit alles vergezeld van koffie en gebak.
 
Tot slot werd er op vrijdag 9 maart ook een heus vrijwilligersfeest georganiseerd onder de vorm van een "Diner en Dans"-feest. Samen met het bestuur konden de vrijwilligers genieten van een prachtig koud buffet verzorgd door de chef-kok en zijn team. Achteraf konden nog de dansschoenen worden aangebonden onder leiding van Disco Bar Take Five. De OCMW-voorzitter Patrick Bolle plaatste een dankwoordje en zette een aantal vrijwilligers letterlijk in de bloemetjes. Ook de burgemeester was van de partij en dankte uitvoerig de vrijwilligers.
 
De vrijwilligers en het bestuur kijken nu reeds uit naar de jaarlijkse busreis in het najaar...
 
Geprikkeld door dit nieuws? Zin om deel uit maken van een enthousiast team vrijwilligers? Zin om dat extraatje voor anderen te betekenen?
Neem vrijblijvend contact op met Mevr. Van Der Elst Carine, deskundige animatie en activatie op het nummer 059/ 33 97 70 om meer te vernemen over de vrijwilligerswerking in het OCMW Bredene WZC Wackerbout.
 

CONTACT

OCMW BREDENE

FOTOGALERIJ

OCMW Bredene


bekijk alle foto's

INTRANET