IN DE KIJKER: WEEK VAN DE VRIJWILLIGERS
Ook het OCMW Bredene kan op een gemotiveerd team van vrijwilligers rekenen die in verschillende diensten het professionele team versterken. Zo zijn er in het WZC Jacky Maes alleen al een 60-tal vrijwilligers actief om een helpende hand te bieden bij o.a. de koffiebedeling, de animatie, de bibliotheek, de eucharistieviering, enz. Het thema van de week van de vrijwilligers is dit jaar 'vele handen maken licht werk'.
 
 
 


Aanstaand weekend start een nieuwe editie van de “Week van de vrijwilliger”. Dit is een initiatief van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk en loopt van 3 tot 11 maart. Hiermee wil het steunpunt de meer dan 750.000 vrijwilligers bedanken die in Vlaanderen onbezoldigd, uit eigen engagement en met veel voldoening hun talenten inzetten voor allerhande initiatieven, groot en klein. Om hen te bedanken wil dit initiatief iets terug doen. Ook in Bredene zijn tal van vrijwilligers actief, zowel bij ons lokaal bestuur als in diverse organisaties en verenigingen. Ook wij willen daarom deze week aangrijpen om onze dank en appreciatie te uiten. 
 
In het WZC Jacky Maes staan overigens een aantal activiteiten op het programma.
Op donderdag 8 maart 2018 word o.a. een ontbijt georganiseerd in Café Paris. Iedereen krijgt een kleine attentie. Daarna kan aangesloten worden bij een quiz. Daarin zullen verschillende onderwerpen verwerkt zijn zoals valpreventie, voeding, conflicthantering /agressie, CVA/Hemiplegie/ADL en blinden/slechtzienden/doven/hardhorige. Een informatieve educatieve sessie dus gegoten in een leuke quiz.
 
 Naast het WZC zijn vrijwilligers ook actief betrokken bij een aantal andere initiatieven van gemeente en OCMW. Zo is er het project Aan(d)TACHTIG, waarbij mensen op bezoek gaan bij ouderen en tegelijk de werking van hun persoonsalarm nazien. De gemeentelijke informatie- en sociale diensten zetten eveneens vrijwilligers in bij hun algemene werking rond senioren. Daarnaast draait ook het Rap op Stap kantoor op vrijwillige inzet. Voor de uitbating van onze sociale kruidenier ’t Groot verschil die dit jaar uit de startblokken zal schieten, hopen we uiteraard ook op een enthousiast team vrijwilligers beroep te kunnen doen.
Ook onder meer de scholen, de mutualiteiten, het MEC Staf Versluys, het Huis van het Kind en het ontmoetingscentrum Bredene Ont-moet zetten vrijwilligers in voor hun dagelijkse werking.

We kunnen de week tegelijk aangrijpen om vrijwilligerswerk in de kijker te plaatsen, en het brede publiek te laten kennismaken met de talrijke projecten in Bredene waar vrijwilligers een steentje kunnen bijdragen. Ben je zelf geïnteresseerd om mee bij te dragen aan één van bovenstaande organisaties en initiatieven? Ga dan zeker langs in het Sociaal Huis of neem contact op via 059 33 97 70. Onze medewerkers helpen je graag bij het vinden van de vrijwillige job die bij jou past!

https://www.vrijwilligerswerk.be/

https://www.vrijwilligersweek.be/

 

CONTACT

OCMW BREDENE

FOTOGALERIJ

OCMW Bredene


bekijk alle foto's

INTRANET