LOKAAL OPVANGINITIATIEF BREDENE OP DE FIETS
Maandag 11 juni 2012 ontving het OCMW Bredene uit handen van OCMW-voorzitter Franky De Block uit Oostende 5 extra fietsen voor de bewoners van het Lokaal Opvanginitiatief Bredene.
Het OCMW Bredene werkt zeer goed samen met het Fietsatelier Sociaal Huis Oostende. Er werden in 2008 al fietsen aangeleverd voor de maatschappelijk werkers om huisbezoeken mee uit te voeren in de gemeente.
 
Nu werden er 5 extra dienstfietsen geleverd voor het Lokaal Opvanginitiatief van het OCMW Bredene. Dit LOI bestaat uit twee woongelegenheden te Bredene waar in totaal 15 alleenstaande mannen worden opgevangen. Het LOI te Bredene krijgt hoofdzakelijk mensen toegewezen die pas in België aankomen. Het OCMW zorgt ervoor dat de asielzoekers hun eerste maanden op een comfortabele manier kunnen doorbrengen en ondersteuning krijgen bij hun verblijf. Hiervoor worden de nodige zaken qua leefgeld en voorzieningen in huis (huisraad, meubels, enz. -) voorzien.
Om de bewoners ook enigszins mobiel te maken in de gemeente worden hen ook fietsen ter beschikking gesteld. De fietsen worden gebruikt door de LOI-bewoners om boodschappen te doen, zich naar een cursus, school te begeven, enz. 
Deze 15 fietsen worden dus onderhouden en geleverd door het Fietsatelier Sociaal Huis Oostende. De schenking van de 5 extra fietsen zorgt ervoor dat elke bewoner nu kan beschikken over een eigen fiets.
 

CONTACT

OCMW BREDENE

FOTOGALERIJ

OCMW Bredene


bekijk alle foto's

INTRANET