BREDENE LANCEERT 10de PAMPERBANK
Een kind gebruikt gemiddeld 5.000 luiers tot het zindelijk is. De aankoop van luiers voor baby’s en jonge kinderen neemt een forse hap uit het budget van kwetsbare gezinnen. Curieus Bredene & het OCMW willen die nood lenigen en hebben op 10 juli de Pamperbank gelanceerd.

Nathalie CAESTECKER van Curieus Bredene licht toe: “Via de Pamperbank zamelen we luieroverschotten in. Dit gebeurt op vier plaatsen in Bredene: het Sociaal Huis, de buitenschoolse kinderopvang, het gemeentehuis en de bibliotheek. Wie luiers over heeft, kan die daar binnen brengen. Een ploeg van vrijwilligers zorgt ervoor dat ze later gesorteerd worden per maat, en opnieuw verpakt in pakketjes van 25 luiers.”

Een pakket luiers zal uiteindelijk 1€ kosten. Kwetsbare gezinnen uit de gemeente zullen na doorverwijzing een pakket kunnen aankopen. De Pamperbank wil de kost van luiers zo een stuk draaglijker maken voor jonge kwetsbare gezinnen.

Wie niet over luiers beschikt, kan de Pamperbank ook op een andere manier steunen. De zogenaamde “Pamperkaart” is binnenkort in de Bredense inzamelpunten beschikbaar en kost 5€. “Wie een kaart koopt, steunt het project en helpt ons om voldoende stock op te bouwen. Zo kan de Pamperbank de gezinnen uit kansengroepen hier maximaal bereiken,” aldus nog Nathalie CAESTECKER.

De Pamperbank is inmiddels niet aan haar proefstuk. In februari vorig jaar lanceerde Samen Sterker een eerste filiaal in Roeselare. Inmiddels is Bredene de tiende West-Vlaamse gemeente die een Pamperbank opstart. Samen Sterker voorzitter Michèle HOSTEKINT: “Met de Pamperbank hebben we in de provincie na een jaar al meer dan 10.000 luiers ingezameld. Dit bewijst dat heel wat gezinnen overschotjes liggen hebben, en bereid zijn om aan die te schenken aan jonge mensen met een beperkt budget. We zijn opgetogen dat Bredene het verhaal kracht wil bijzetten.”

 

CONTACT

OCMW BREDENE

FOTOGALERIJ

OCMW Bredene


bekijk alle foto's

INTRANET