10 JAAR LOKAAL OPVANGINITIATIEF
Op 02 april 2003 opende het OCMW van Bredene zijn eerste lokaal opvanginitiatief (LOI) voor asielzoekers. Dit LOI huisvest 9 alleenstaande mannen, die in een asielprocedure zitten. Het 10 jarig bestaan van het lokaal opvanginitiatief ging niet onopgemerkt voorbij.

Afgelopen zaterdag 14 september 2013 werd door het OCMW-bestuur een opendeurdag georganiseerd waarbij er doorlopend een fototentoonstelling rond 10 jaar LOI kon bezocht worden. De huidige bewoners gaven een rondleiding in hun “(t)huis”. Samen met de buurt werd er gegeten en werden workshops aangeboden in een multiculturele sfeer.

"Bij de opstart van de opvanginitiatieven (in 2010 opende het OCMW Bredene een tweede huis met 6 plaatsen) werd er hard gewerkt aan de integratie ervan in de buurt. Op heden zijn er buurtbewoners die zo nog steeds contact hebben met ex-bewoners." stelt OCMW-voorzitter Jacques Deroo.

De afgelopen 10 jaar werden de huizen bewoond door verschillende nationaliteiten. Elk met hun eigen levensverhaal en op zoek naar een nieuw, veilig en beter leven.
Het OCMW biedt deze mensen materiële hulp aan, volgens het bed- bad-brood principe. Er wordt hen dus materiële hulp aangeboden en geen financiële hulp. Elke persoon die in België aankomt als asielzoeker, heeft recht op deze materiële hulp en krijgt een verblijfplaats toegewezen, waar zij verplicht worden te wonen, willen zij aanspraak kunnen maken op materiële steun.

Of het bestuur er nog 10 jaar kan bijdoen valt af te wachten rekening houdend met het federale vreemdelingenbeleid.
 

CONTACT

OCMW BREDENE

FOTOGALERIJ

OCMW Bredene


bekijk alle foto's

INTRANET