DE WEEK VAN VALPREVENTIE
Nog teveel ouderen raken hun zelfstandigheid kwijt wegens een val. Toch kunnen zij en alle gezondheids- en welzijnswerkers rondom hen, veel ondernemen om minder te vallen. Het doel van de Week van de Valpreventie is sensibilisering en informatieverspreiding rond valpreventie. De focus in 2014 ligt op ‘beweging’, één van de belangrijkste factoren om vallen te voorkomen. De algemene doelstelling is dan ook ouderen aansporen om zo lang mogelijk fit en actief te blijven!
Ook in het WZC Wackerbout is er op die manier extra aandacht voor valpreventie.
Wekelijks wordt er in het woonzorgcentrum gymnastiek georganiseerd om onze bewoners in vorm te houden en ook maandelijks wordt er een dansnamiddag gehouden.  De bewoners dansen er dan op los. Zelfs mensen die niet meer mobiel zijn doen extra hun best om bij muziek toch nog een dansje te wagen. Bewoners leren ook elkaar kennen, mensen van verschillende afdelingen vormen dan danskoppeltjes.
 
Het thema van de week van de valpreventie was dit jaar ook 'dansen' als nuttige beweging voor ouderen.  In  Wackerbout voegden we meteen ook de daad bij het woord.
 
 

CONTACT

OCMW BREDENE

FOTOGALERIJ

OCMW Bredene


bekijk alle foto's

INTRANET