"week van de smaak" in het woonzorgcentrum Jacky Maes
Lees meer over lekkernijen die je doen wegdromen naar de keuken van je grootmoeder...
 

Van 10 tot 20 november 2016 wordt in heel Vlaanderen en dit reeds voor de tiende keer de week van de smaak georganiseerd.

Dit jaar staat dit evenement in het teken van de smaak van toen, waarbij herinneringen aan grootmoeders keuken centraal staan.

Binnen het Bredense woonzorgcentrum Jacky Maes wordt alles in het werk gesteld om de bewoners eens extra culinair te verwennen.

Een gedreven keukenploeg zorgt voor een aangepast menu met gerechten zoals, bouillisoep, wild met rabarber, gebakken bloedpens met wortelstoemp, rundstong met madeirasaus, macaroni met bruine suiker, broodpudding met crème anglaise, allemaal gerechten met een knipoog naar grootmoeders tijd.

De enthousiaste medewerkers van het animatieteam zorgen ervoor dat deze week niet onopgemerkt voorbij gaat. .

Zo komt er een kraampje waarbij vergeten groenten en fruit uitgestald worden.

Op 15 november worden de smaakpapillen op de proef gesteld en is er een aperitief met fijne hapjes voorzien in het animatielokaal.

Twee dagen later is het alle hens aan dek. Het animatieteam zal dan samen met vrijwilligers en bewoners bakactiviteiten organiseren ter voorbereiding van een dessertenbuffet. Carré confituur, smoelpap, appelflappen, zandkoekjes niet zullen ontbreken.

Als afsluiter is er dan op vrijdag 18 november de filmvoorstelling ratatouille en wordt het dessertbuffet, aangevuld met eierenkoeken, cuberdons, advocaatjes, vanillepudding met petit beurre koekjes, geserveerd.

De komende week wordt het dus vast en zeker extra smullen in het woonzorgcentrum en mag het een calorietje meer worden.

 

 

CONTACT

OCMW BREDENE

FOTOGALERIJ

OCMW Bredene


bekijk alle foto's

INTRANET