kunsttentoonstelling in WZC Jacky Maes tot 16/01/2017
Momenteel loopt in het WZC Jacky Maes een kunsttentoonstelling van Vincart Gilles en Walter Beyens. Deze expositie is vrij toegankelijk elke dag tijdens de bezoekuren van het woonzorgcentrum.
Arlette Gilles behaalde het diploma van regentes in de plastische kunsten en specialiseerde zich vervolgens in marketing/publiciteit.
Nu gepensioneerd, heeft ze van haar job, haar gevoel voor de communicatie via beelden behouden.
Souvenirs van reizen, landschappen van eigen land of bloemenboeketten, haar schilderijen tonen niet alleen de kleuren van de plaats maar ook de sfeer en het licht ervan.
Deze tentoonstelling bevat negen aquarellen en ook negen andere schilderijen met olieverf of acryl op doek.
Schilderen betekent voor Arlette Gilles plezier en ontspanning...en plezier om met de mensen die van de natuur houden en ook de kunstliefhebbers te delen. Daarom wil de kunstenares matige verkooprijzen (vanaf 50 euro) voor haar kunstwerken aan iedereen bieden.

Walter Beyens houdt van kunst, niet de abstracte maar het figuratieve.
Hij houdt ook van de mooie vrouwelijke rondingen. Alle vrouwen zijn immers mooi.
Je hoeft het dan ook niet ver te zoeken om te weten waarom de meeste onderwerpen over hen gaat. Zij en de Zee . Wie aan zee woont begrijpt dat. Zoals elk kind gefascineerd is door die eindeloze water oppervlakte, zoals de visser die blij is thuis te zijn maar stiekem terug verlangt naar die tweede, soms meedogenloze geliefde, zo ook hou hij van onze Noordzee.
Zelf probeert hij op een eenvoudige speelse wijze dingen mooi weer te geven. Soms met een erotische tint, dan weer met een knipoog naar het alledaagse, zeg maar de routine van elke dag.
 

CONTACT

OCMW BREDENE

FOTOGALERIJ

OCMW Bredene


bekijk alle foto's

INTRANET