IN DE KIJKER: WERELDVLUCHTELINGENDAG
Elk jaar staat de wereld op 20 juni even stil bij de ondertussen meer dan 65 miljoen vluchtelingen die op zoek zijn naar een nieuwe thuis. Nooit eerder waren het er zo veel stelt de Verenigde Naties.
Meer dan ooit biedt deze dag daarom een moment van erkenning en begrip voor mensen die net als ieder van ons een betere toekomst voor hen en hun kinderen nastreven. Ook in Bredene maken verschillende mensen een nieuwe start. Daarin worden zij onder meer bijgestaan door de vereniging “Bredene met een hart”.
 
Wat ooit begon als een konvooi hulpgoederen voor de vluchtelingenkampen in Calais en Duinkerke is ondertussen uitgegroeid tot een heus ontmoetingscentrum waar nieuwe en minder nieuwe Bredenaars elkaar ontmoeten tijdens tal van activiteiten. Deze vinden plaats op zaterdagnamiddag, en omvatten onder andere workshops, praattafels, koken en proeven van exotische gerechtjes en vooral gezellig samenzijn.
 

 
Iedereen die geinteresseerd is in het verhaal van mensen die hun thuisland hebben ingeruild voor het onze is welkom om deel te nemen aan de diverse activiteiten. Wil je de vereniging in haar werking ondersteunen, dan kan je je aanmelden als vrijwilliger, of gewoon al een bijdrage leveren door langs te komen op de grote spullenverkoop op 11 juli.
Voor 50 cent of 1 euro kan je allerhande kledij, huisraad of speelgoed kopen. Dit ten voordele van de herinrichting van het ontmoetingscentrum, bedoeld om nog meer activiteiten te kunnen organiseren in een nog aanlokkelijker kader. De verkoop gaat door in het ontmoetingscentrum in de Duinenstraat 108 te Bredene, naast het WZC Jacky Maes.
 

CONTACT

OCMW BREDENE

FOTOGALERIJ

OCMW Bredene


bekijk alle foto's

INTRANET