Vlaamse energielening

Energie verbruiken neemt vandaag een grote hap uit het gezinsbudget. Je kan flink wat besparen op je energiefactuur. Je woning isoleren, het plaatsen van een condensatieketel, zonneboiler, hoogrendementsbeglazing... het zijn allemaal maatregelen die ervoor zorgen dat er heel wat minder energie verbruikt wordt en de factuur drastisch daalt. Deze investeringen kosten echter ook geld. Wie niet onmiddellijk over het nodige budget beschikt, kan nu goedkoop lenen om energiebesparende investeringen uit te voeren.

Bij de lokale entiteit Dienst Huisvesting kan je een Vlaamse energielening van minimaal € 1.250 en maximal € 10.000 aanvragen. De terugbetalingstermijn van de lening is 5 jaar, de rentevoet is vast en bedraagt max. 2 % per jaar of is in bepaalde gevallen zelfs renteloos.

Renteloos lenen is mogelijk voor mensen met een laag inkomen, een invaliditeitsuitkering of een inkomensgarantie. Ook kunnen ouderen en mensen in schuldbemiddeling of in OCMW- begeleiding de renteloze lening aanvragen.

Wie kan lenen ?

Elke particulier, zowel eigenaars-bewoners, huurders komen in aanmerking voor de energielening en er is geen inkomensbeperking. De woning moet in onze gemeente gelegen zijn en de werken moeten uitgevoerd worden door een geregistreerde aannemer.

Waarvoor kan men lenen ?
 
De Vlaamse energielening kan enkel aangegaan worden voor het uitvoeren van energiebesparende investeringen. En dit zowel voor nieuwbouw als verbouwingen. Het plaatsen van hoogrendementsbeglazing, zonneboiler, dak/vloer/muurisolatie , condensatieketel … Een volledige lijst van de werken kan men bekomen via de gemeente of de Dienst Huisvesting.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het sociaal huis: u vraagt naar mevrouw Dina Rotsaert.

CONTACT

OCMW BREDENE

FOTOGALERIJ

OCMW Bredene


bekijk alle foto's

INTRANET